Skip navigation
Currently Being Moderated

Random Net connection call failed errors

Jan 8, 2010 4:03 AM

Hi All,

 

I've built a Flex application which is calling coldfusion CFC through remote objects in order to retrieve data.

 

2 days ago, I've updated the server with coldfusion 9 and my issue is that I have sometime those kind of error messages :

 

[RPC Fault faultString="error" faultCode="Channel.Call.Failed" faultDetail="NetConnection.Call.Failed: HTTP: Failed"]

 

[RPC Fault faultString="error" faultCode="Channel.Call.Failed" faultDetail="NetConnection.Call.Failed: HTTP: Status 503"]

 

[RPC Fault faultString="error" faultCode="Channel.Call.Failed" faultDetail="NetConnection.Call.Failed: HTTP: Status 500"]

 

[RPC Fault faultString="error" faultCode="Channel.Call.Failed" faultDetail="NetConnection.Call.Failed: HTTP: Status 504"]

 

[RPC Fault faultString="Send failed" faultCode="Client.Error.MessageSend" faultDetail="Channel.Connect.Failed error NetConnection.Call.Failed: HTTP: Failed: url: 'http://servername/flex2gateway/'"]

 

It was also happening on Coldfusion 8 and even on one other sever with another application.

(but same logic  Flex -> remote Objects -> CFC -> sql2005).

 

When we were still running CF8 I added this <add-no-cache-headers>false</add-no-cache-headers> to the service-config.xml file but with no success.

 

I do not know if it's related to this but I also sometimes have this error message :

[RPC Fault faultString="Channel disconnected" faultCode="Client.Error.DeliveryInDoubt" faultDetail="Channel disconnected before an acknowledgement was received"]

 

Most if time the application is running fine, but I want to avoid this errors.

For example yesterday I recieved +- 50 times the NetConnection.Call.Failed error and 20 times Channel disconnected error.

 

Do not hesitate to ask if I need to post CF9 settings summary or something else.

 

Thank you for your help.

 

Aubry

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Feb 5, 2010 8:10 AM   in reply to aubweb

    Hi Aubry,

     

    did you manage to resolve this problem. I'm experiencing the exact same problems now.

     

    Our application runs smoothly on CF8, but after running the application on a new server with CF9 we have the random netconnection failed errors.

     

    Best regards,

    Dik

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 7, 2010 5:02 AM   in reply to aubweb

    That's a pity, but thanks for the reply.

     

    Dik

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 10, 2010 12:31 PM   in reply to aubweb

    I am also having this problem. why can't adobe document the setup better?  I figure it is just some sort of permission or encoding error ?

    ?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 17, 2010 8:32 AM   in reply to aubweb

    Received the message, but I know nothing about the issue, so I'm not sure what good it does ya.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 17, 2010 8:39 AM   in reply to aubweb

    hi all, I managed to fix this. The best explanation is here.  http://blog.crankybit.com/flex-remoting-over-ssl/

     

    It turned out that I wasn't connecting on SSL because services-config wasn't configured for a secure channel.  Once the services-config was updated ColdFusion  needed to be restarted.

     

    I do not know why this isn't better documented.

     

    Deb

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 24, 2010 4:48 AM   in reply to deborama

    You must create a crossdomain.xml file. Solution is here: http://www.flexnedir.com/flex-ve-coldfusion-channel-connect-failed/

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points