Skip navigation
Currently Being Moderated

Error: 147:20

Apr 13, 2009 1:10 PM

I get Error: 147:20 when I bring up Aftyer Effects. I tried to do a reinstall after I run all my cleaning software after uninstalling CS4. This is become a PIA.

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Apr 13, 2009 1:40 PM   in reply to kn4ma

    Could you post the text contents of the message or, better yet, a screenshot of the error dialog window?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 13, 2009 1:46 PM   in reply to kn4ma
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 13, 2009 3:24 PM   in reply to kn4ma

    Oh, that one

     

    I suggest you follow the link to the kb technical support article so adequately posted by Steve above. For your convenience, you can find it here.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 13, 2009 6:14 PM   in reply to kn4ma

    kn4ma: This problem could happen rarely, both on Mac and Windows. It's not platform specfic. And uninstalling/re-installing won't help since the licensing system isn't affected by that. I invite you to call tech support. They should be able to help you with this.

    I know that rare problems don't seem rare when they're happening to you. But once you get this worked out with tech support, you should have no problems.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 14, 2009 11:20 AM   in reply to kn4ma

    kn4ma wrote:

    I have rebooted the computer 4 times and uninstalled and reinstalled 4 times.?????????

     

    You can do that another 100 times and it won't work, I'm afraid. As the others said - contact tech support via phone and they will hold your hand with the procedures for challenge codes and erasing invalid activations. Unfortunately the licensing system is an ugly black box that nobody, except the Adobe officials, can look into, so any help and tips we can offer you, may not be of any value. Sorry, but that#s just the way it is....

     

    Mylenium

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 14, 2009 8:24 PM   in reply to kn4ma

    kn4ma: I can tell you that it's not really related to which platform you use. It's rare on Windows, and it's just as rare on Mac. The licensing system is identical on both and it could happen just as rarely on either It's probably related to the licensing system gone bad on a previous version or trial of some other Adobe application in that machine.

    Unfortunately, yes, tech support is for not for trial versions. We didn't know it was a a trial when we pointed you in that direction. So, I could see how this could become an egg or chicken kind of thing. And the tech support guys have the keys to the licensing system, sort of speak.

    If at all possible, I suggest you try the same demo version on a similar machine, just so you see it works as you expect it to work. Once you do, you will know that the full version will work just as well once the tech support guys (more politely, hopefully) help you fix the licensing system on that machine. It's a little kafkian, I know, but I hope you'll see it's worth it.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 15, 2009 1:08 AM   in reply to kn4ma

    Ah, sorry. Yes, of course as a trial user you are stuck in that bad position. Sorry for the inconvenience...

     

    Mylenium

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 15, 2009 8:49 PM   in reply to kn4ma

    kn4ma: Did you try installing the trial version in another computer you may have at your disposal? I mean, if licensing fails on 1 of 1 machines you tried it on, I can see how that would feel like a 100 per cent rate of failure and understand your frustration But if you try it in any other system, I hope you'll see this is an isolated issue.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2009 7:09 AM   in reply to kn4ma

    I think your statement is not doing justice to the complexities involved in getting working installs. I know it sucks, but consider, that this can happen any time even with competitor products. Unfortunately we no longer live in a day and age where simply inputting a serial number is enough and special licensing services or hardware dongles are everywhere. I could tell you endless stories about how to get Maya, Scenarist, ProCoder or Avid software to run and it makes some of the stuff we experience with Adobe products pale in comparison. nothing so ruins your day like trying to run 4 different dongled products on the same computer. therefore I recommend you look into the matter again and perhaps simply try it on another machine. If you realyl planned on buying an 80 seat volume license, I'm sure you have enough resources at your disposal.

     

    Mylenium

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2009 11:20 AM   in reply to kn4ma

    You can get a disk version trial from Adobe website, but only for suites.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2009 11:43 AM   in reply to kn4ma

    I don't think that how you obtained the trial has any relevance. If it was somehow damaged, it wouldn't even install. I'm more inclined to think that you are running some special stuff in your network environment that prevents the licensing from working correctly. Perhaps some special deployment tool, server notificatio, other network services, virtualization technology, remote desktop products... There's a million things that might need to be considered. Unfortunately that's the kind of "I would have to sit in front of the machine to solve it" problems, I'm afraid... Again, sorry for your troubles.

     

    Mylenium

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2009 1:02 PM   in reply to kn4ma

    kn4ma:

    I am working on getting help for you.

    If you like the idea, send me your contact info:

    ar@adolforozenfeld.com

     

    Don't worry, it's my personal e-mail addres but it's still going to Adobe.

    Please bear in mind that I am flying to the US for NAB in minutes (!) so it may take a day or two for me to get back to you.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 29, 2009 4:00 PM   in reply to Adolfo Rozenfeld

    Hey im having the exact same problem with a FLASH CS4 that i just bought, i bought it by itself. Ive also installed photoshop cs4 which i bought seperatly and that works.

     

    Anyway i have an asus laptop with vista home premium 64 bit.

     

    i get the exact same error code and everthing and ive done what this guy has done.

    I even called tech support and they just told me to go the tech notes and i tried everything for my code and it didnt work at all.

     

    I really need this program to work because im in an actionscript programming class and the work just keeps piling up and i have to take a trip up to Seattle from puyallup everytime i need to get some coding done.

     

    If you could help me ASAP that would be awesome!!!! thx

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 29, 2009 6:53 PM   in reply to kn4ma

    It is possible you download file is corrupt.

     

    Did you try re-downloading the trial again?

     

    Also, just to clarify - you never had it running? Or was it running and now you are getting this message? Are you at the end of the trial period? Did you install a trial of AE CS4 previous to this? If you did - even if you removed it, you cannot reinstall the trial. It will keep your original expiration date.

     

    elaine

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 30, 2009 1:17 AM   in reply to cdw77

    Do you have sufficient administrative privileges? Is UAC doing something or is it turned off? Have you tried to uninstall your other CS4 apps? I would definitely triy that. And again: Use the CS4 Clean Utility to unregister all installed apps from the installer database and manually get rid of any AIR-based stuff (AIR, Adobe Media Player, Acrobat.com). There are known incompatibilities between different versions of AIR that prevent installs. Aprt from that, Elaine is right - the package could be corrupted and you should try to download it again, perhaps using anotehr browser. Before doing that, you could however attempt to open it in a 7z-enabled packer, e.g. WinRAR or newer versions of WinZip. It's basically just an archive file with an executable attached, so with luck, you could still extract the setup files....

     

    Mylenium

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 30, 2009 12:06 PM   in reply to Mylenium

    Sorry i forgot to say that i had bought and installed it from a cd.

     

    Also i just uninstalled it off of my laptop and put it on my moms and it works fine, WTH

     

    It was said somewhere that if your have recovered your computer from a fatal virus and reinstalled the os that That may be the problem.

     

    i would like this to work on MY computer and not have to switch every time. So idk what to do anymore.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 4, 2009 4:40 AM   in reply to kn4ma

    I' just got the same error trying to run the trial version of InDesign on Vista.  I get 147:20, even after rebooting, although it installed without any warnings.

     

    Possibly it's related to the fact that I tried to install the trial version of DreamWeaver a couple of months ago.  This program wouldn't install, however, no matter what I did, so I never even got as far as activating the trial.

     

    I really think it's a big problem you can't get tech support for trial versions, because it's very unlikely anybody would realistically buy the real version if the trial one didn't work.

     

    Thanks,

     

    Thomas

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 11, 2009 6:53 PM   in reply to kn4ma

    I just was attempting to use Trial on Dreamweaver cs4 trial, and I seem to get the same error as everyone else. 147:20, I am also told to restart my computer and if that doesent work, then get in touch with IT , support... My 2 cents... good luck all...

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 11, 2009 7:29 PM   in reply to Jake Million

    Not "everyone", Jake. I understand how frustrating this could be. But remember, the enormous majority of users who don't experience this issue won't post to let others know

    Follow the steps described in the technical support document mentioned above in this thread, which includes an update for the licensing system.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 11, 2010 2:54 AM   in reply to kn4ma

    Hi everyone I had the same 147:20 licensing error 4 times in Photoshop cs4 trial, I re-started the computer, but it still came up with the error. Before I removed the program I tried this step 1st: If you are or have an administrator account, just right click the program and 'Run as Administrator’. This worked for me and did not show the error. Hope this solves the problem.
    Take care!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 11, 2010 2:57 AM   in reply to kn4ma

    Hi, I had the same 147:20 licensing error 4 times in Photoshop cs4 trial, I re-started the computer, but it still came up with the error. Before I removed the program I tried this step 1st: If you are or have an administrator account, just right click the program and 'Run as Administrator’. This worked for me and did not show the error. Hope this solves the problem.
    Take care!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 19, 2010 8:55 AM   in reply to kn4ma

    SOLVED these stupid error

     

    these is what i do to repair:

    i have dreamweaver cs4 on two pc installed and i searched registry on working pc and resolved these issue ...

     

    1. verify if FNPLICENSINGSERVICE.EXE-15CB8EAD.pf is in c:\windows\prefetch\
    and if is not there copy there ...

    2. in C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher
    put files (if already there don't override) :

     

        1.  FNPLicensingService.exe
        2.  fnp_registrations.xml

       

     

    3. add reg.reg, 1.reg, 2.reg (or make one single reg. if those files are where i pointed them then only with reg files should work !!!)

     

    and voila no error 147:20

     

    mine proablem was that error appear after a windows repair and the fnplicensingService.exe won't even exist
    in services.msc

     

    AND AFTER RESTART SHOULD WORK LIKE A CHARM !!!!

     

    i will upload somewhere those files ... but since then i will put the regs continut .. (excuse muy eng.)

     

    reg.reg  :

     

     

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services\FLEXnet Licensing Service]
    "Type"=dword:00000010
    "Start"=dword:00000003
    "ErrorControl"=dword:00000001
    "ImagePath"=hex(2):22,00,43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72, 00,61,00,\
      6d,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,43,00,6f,00,6d,00,6d, 00,6f,\
      00,6e,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,4d,00,61,00,63,00, 72,00,\
      6f,00,76,00,69,00,73,00,69,00,6f,00,6e,00,20,00,53,00,68,00,61,00,72, 00,65,\
      00,64,00,5c,00,46,00,4c,00,45,00,58,00,6e,00,65,00,74,00,20,00,50,00, 75,00,\
      62,00,6c,00,69,00,73,00,68,00,65,00,72,00,5c,00,46,00,4e,00,50,00,4c, 00,69,\
      00,63,00,65,00,6e,00,73,00,69,00,6e,00,67,00,53,00,65,00,72,00,76,00, 69,00,\
      63,00,65,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,22,00,00,00
    "DisplayName"="FLEXnet Licensing Service"
    "ObjectName"="LocalSystem"
    "Description"="This service performs licensing functions on behalf of FLEXnet enabled products."

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services\FLEXnet Licensing Service\Security]
    "Security"=hex:01,00,14,80,a4,00,00,00,b0,00,00,00,14,00,00,00,30,00,0 0,00,02,\
      00,1c,00,01,00,00,00,02,80,14,00,ff,01,0f,00,01,01,00,00,00,00,00,01, 00,00,\
      00,00,02,00,74,00,05,00,00,00,00,00,14,00,9d,01,02,00,01,01,00,00,00, 00,00,\
      01,00,00,00,00,00,00,14,00,fd,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00, 00,00,\
      00,00,18,00,ff,01,0f,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,20,02,00, 00,00,\
      00,14,00,8d,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,0b,00,00,00,00,00,18,00, fd,01,\
      02,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,23,02,00,00,01,01,00,00,00, 00,00,\
      05,12,00,00,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00,00,00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet002\Services\FLEXnet Licensing Service\Enum]
    "0"="Root\\LEGACY_FLEXNET_LICENSING_SERVICE\\0000"
    "Count"=dword:00000001
    "NextInstance"=dword:00000001

     

    1.reg  :

     

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Services\FLEXnet Licensing Service]
    "Type"=dword:00000010
    "Start"=dword:00000003
    "ErrorControl"=dword:00000001
    "ImagePath"=hex(2):22,00,43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72, 00,61,00,\
      6d,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,43,00,6f,00,6d,00,6d, 00,6f,\
      00,6e,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,4d,00,61,00,63,00, 72,00,\
      6f,00,76,00,69,00,73,00,69,00,6f,00,6e,00,20,00,53,00,68,00,61,00,72, 00,65,\
      00,64,00,5c,00,46,00,4c,00,45,00,58,00,6e,00,65,00,74,00,20,00,50,00, 75,00,\
      62,00,6c,00,69,00,73,00,68,00,65,00,72,00,5c,00,46,00,4e,00,50,00,4c, 00,69,\
      00,63,00,65,00,6e,00,73,00,69,00,6e,00,67,00,53,00,65,00,72,00,76,00, 69,00,\
      63,00,65,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,22,00,00,00
    "DisplayName"="FLEXnet Licensing Service"
    "ObjectName"="LocalSystem"
    "Description"="This service performs licensing functions on behalf of FLEXnet enabled products."

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet003\Services\FLEXnet Licensing Service\Security]
    "Security"=hex:01,00,14,80,a4,00,00,00,b0,00,00,00,14,00,00,00,30,00,0 0,00,02,\
      00,1c,00,01,00,00,00,02,80,14,00,ff,01,0f,00,01,01,00,00,00,00,00,01, 00,00,\
      00,00,02,00,74,00,05,00,00,00,00,00,14,00,9d,01,02,00,01,01,00,00,00, 00,00,\
      01,00,00,00,00,00,00,14,00,fd,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00, 00,00,\
      00,00,18,00,ff,01,0f,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,20,02,00, 00,00,\
      00,14,00,8d,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,0b,00,00,00,00,00,18,00, fd,01,\
      02,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,23,02,00,00,01,01,00,00,00, 00,00,\
      05,12,00,00,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00,00,00

     

     

    and 2.reg:

     

    Windows Registry Editor Version 5.00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\FLEXnet Licensing Service]
    "Type"=dword:00000010
    "Start"=dword:00000003
    "ErrorControl"=dword:00000001
    "ImagePath"=hex(2):22,00,43,00,3a,00,5c,00,50,00,72,00,6f,00,67,00,72, 00,61,00,\
      6d,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,43,00,6f,00,6d,00,6d, 00,6f,\
      00,6e,00,20,00,46,00,69,00,6c,00,65,00,73,00,5c,00,4d,00,61,00,63,00, 72,00,\
      6f,00,76,00,69,00,73,00,69,00,6f,00,6e,00,20,00,53,00,68,00,61,00,72, 00,65,\
      00,64,00,5c,00,46,00,4c,00,45,00,58,00,6e,00,65,00,74,00,20,00,50,00, 75,00,\
      62,00,6c,00,69,00,73,00,68,00,65,00,72,00,5c,00,46,00,4e,00,50,00,4c, 00,69,\
      00,63,00,65,00,6e,00,73,00,69,00,6e,00,67,00,53,00,65,00,72,00,76,00, 69,00,\
      63,00,65,00,2e,00,65,00,78,00,65,00,22,00,00,00
    "DisplayName"="FLEXnet Licensing Service"
    "ObjectName"="LocalSystem"
    "Description"="This service performs licensing functions on behalf of FLEXnet enabled products."

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\FLEXnet Licensing Service\Security]
    "Security"=hex:01,00,14,80,a4,00,00,00,b0,00,00,00,14,00,00,00,30,00,0 0,00,02,\
      00,1c,00,01,00,00,00,02,80,14,00,ff,01,0f,00,01,01,00,00,00,00,00,01, 00,00,\
      00,00,02,00,74,00,05,00,00,00,00,00,14,00,9d,01,02,00,01,01,00,00,00, 00,00,\
      01,00,00,00,00,00,00,14,00,fd,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00, 00,00,\
      00,00,18,00,ff,01,0f,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,20,02,00, 00,00,\
      00,14,00,8d,01,02,00,01,01,00,00,00,00,00,05,0b,00,00,00,00,00,18,00, fd,01,\
      02,00,01,02,00,00,00,00,00,05,20,00,00,00,23,02,00,00,01,01,00,00,00, 00,00,\
      05,12,00,00,00,01,01,00,00,00,00,00,05,12,00,00,00

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\FLEXnet Licensing Service\Enum]
    "0"="Root\\LEGACY_FLEXNET_LICENSING_SERVICE\\0000"
    "Count"=dword:00000001
    "NextInstance"=dword:00000001

     

     

    AND AFTER RESTART SHOULD WORK LIKE A CHARM !!!!

     

    Download link: http://uploading.com/files/9676mm9f/error%2B147%2B20.rar/

    or: http://www.megafileupload.com/en/file/260985/error-147-20-rar.html

     

    Message was edited by: icoman_man

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 16, 2013 8:22 AM   in reply to icoman_man

    Thank you icoman_man, i spent 5 hours today for this error.

    This finally works!!!

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points