Skip navigation
Currently Being Moderated

CF Administrator Scheduled Tasks not working after upgrade to version 9

Jan 3, 2011 1:17 AM

I am running Coldfusion 9 on Windows Server 2008. Before we upgraded to 9, the scheduled tasks in CF Administrator were working but since the upgrade they have stopped working.

 

I have a username and password and proxy server settings for this task.

The CFIDE, cfschedule and the sites are running Anonymous Authentication, Windows Authentication is disabled.

The url runs in the browser and when I run it manually in the Administrator I see a message saying that the task has run successfully but I am getting the following in my log file:

 

 

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jan 3, 2011 2:27 AM   in reply to Tracey_B

    The error from the log did't come through in your post.  Sometimes these forums (which are running the most sh!t forums software I have ever encountered on a commercial website) get confused with formatting and truncate posts, or drop bits of them.  It's a neat feature.

     

    Can you repost the log entry?

     

    --

    Adam

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 4, 2011 4:35 PM   in reply to Tracey_B

    First, Tracey, to be clear, did you notice that among all that html ultimately it is about a status code 400 result in trying to execute the page, "400 Bad Request. The data is invalid. (13)"? Just something to note for perhaps later use. (A 400 code can indicate a variety of things.)

     

    Before going down that route, though, is this from the log in the Re: CF Administrator Scheduled Tasks not working after upgrade to version 9\logs\scheduler.log? I suspect not, as it's all HTML. I suspect that's the output that perhaps you told the scheduled task to "save" its output to. Can you confirm? And If so, can you check your scheduler.log? If you don't have one, turn it on in the CF Admin, on the Logging Settings page (in the debugging and logging section of the admin), and run the test again.

     

    Speaking of that, you say that when you run in the CF Admin, it works ok. By what measure do you affirm that? Again, are you "saving" the output of the task? And that's different when you run it manually from the Admin? It just doesn't make much sense that the saved output generated by your running the task in the admin manually would be any different from it running at a scheduled time.

     

    Finally, if none of that that proves helpful, here's a trick: try setting up a test page that does a CFHTTP to call the same page that the scheduled task would (and you can provide the same username and password as attributes to that tag). Run that and see what output you get. That's effectively the same thing that a scheduled task does, but it may be subtly different. If it fails, it may give more information. If it works, we can go from there.

     

    /charlie arehart

    charlie@carehart.org

    Providing CF and CFBuilder troubleshooting services

    at http://www.carehart.org/consulting

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 13, 2012 2:30 PM   in reply to Tracey_B

    Are the scheduled task URLs https? If so I have seen "connection failure" occur where the ssl certificate chain is not satisfied. I could post more so if this sounds about right and you need more information post again.

     

    HTH, Carl.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 13, 2012 10:58 PM   in reply to carl type3

    Hi Carl

     

    Thanks for replying, no the urls aren't https, just plain http.

    Any other suggestions?

     

    Thank you

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points