Skip navigation
SYGP
Currently Being Moderated

Problems with RoboHelp 8 HTM and JavaHelp

Feb 4, 2009 6:11 AM

Hello,

I was working with RoboHelp 7 and created help. Now I import my files in RoboHelp 8 and have some problems:

1. In design view files look just fine, but when I generate javaHelp i have some unwanted characters. At the begining of all pages and after all images in page I have ">" symbol. What should I do to lose this unwanted characters.

2. When I generate JavaHelp in Output view I get exception :

"Building Full-Text-Search data...
java.io.IOException: Can't store Document
at com.sun.java.help.search.DefaultIndexerKit.storeToken(DefaultIndexerK it.java:164)
at com.sun.java.help.search.DefaultIndexerKit.parseIntoTokens(DefaultInd exerKit.java:117)
at com.sun.java.help.search.HTMLIndexerKit$HTMLParserCallback.addContent (HTMLIndexerKit.java:1092)
at com.sun.java.help.search.HTMLIndexerKit$HTMLParserCallback.addContent (HTMLIndexerKit.java:1064)
at com.sun.java.help.search.HTMLIndexerKit$HTMLParserCallback.handleText (HTMLIndexerKit.java:411)
at javax.swing.text.html.parser.DocumentParser.handleText(Unknown Source)
at javax.swing.text.html.parser.Parser.handleText(Unknown Source)
at javax.swing.text.html.parser.Parser.startTag(Unknown Source)
at javax.swing.text.html.parser.Parser.parseTag(Unknown Source)
at javax.swing.text.html.parser.Parser.parseContent(Unknown Source)
at javax.swing.text.html.parser.Parser.parse(Unknown Source)
at javax.swing.text.html.parser.DocumentParser.parse(Unknown Source)
at javax.swing.text.html.parser.ParserDelegator.parse(Unknown Source)
at com.sun.java.help.search.HTMLIndexerKit.parse(HTMLIndexerKit.java:116 )
at com.sun.java.help.search.Indexer.parseFile(Indexer.java:259)
at com.sun.java.help.search.Indexer.parseFile(Indexer.java:271)
at com.sun.java.help.search.Indexer.compile(Indexer.java:219)
at com.sun.java.help.search.Indexer.main(Indexer.java:87)"

When I import my help in application search doesn't work. How to generate help without any exceptions?


Branched to a new discussion.
 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jun 1, 2009 2:03 PM   in reply to SYGP

    Hi. I too am experiencing the same "Java IO Exception" error when it's at the "Building Full-Text Search" part. Did you ever figure out a fix to this problem? Hope you or someone has an answer.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 19, 2011 4:23 AM   in reply to SYGP

    Hi!

    I'm still having the same problem I was hoping to find some solution, because it is really annoying.

    I've noticed that this exception occurs after some minor modification in topic text (e.g. correcting a grammar mistake). Also, after generating JAVA help and viewing the results, the topics which have "?xml version="1.0" encoding="utf-8" ? at the beginning, won’t be displayed correctly and won’t be found in the search results.

     

    So, I was not able to find the problem, although my colleague can modify the same help projects, and won’t get the same exception. So, my PC was changed, Robo Help installed freshly, but this problem still remains .

     

    Well, any clues?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 19, 2011 4:39 AM   in reply to Agnepal

    I have moved this thread to the Other Layouts category where it belongs as the problem is with a particular output.

     

    I don't know the answer but hopefully SYGP or Susan Darling will come back with how they solved the problem.

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 19, 2011 5:06 AM   in reply to Peter Grainge

    Thanks for the reply.

     

    There are two possible workarounds in this case:

    1. Import the source again and do not change a thing.

    2. Extract the damaged output file and delete the  "?xml version="1.0" encoding="utf-8" line. Then compress .jar again.

    Neither of these are timesavers

     

    I'll be still hoping to see a solution for this problem.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 19, 2011 5:15 AM   in reply to Agnepal

    Sounds like the time to report a bug.

     

    The more people who report a bug or request a feature, the more likely it is to be actioned. Please follow this link.

     

    http://www.Adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=wishform&product=38

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 19, 2011 5:45 AM   in reply to Peter Grainge

    Thank you, Peter!

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)