Skip navigation
Wkugelman
Currently Being Moderated

RH9 - Cannot find Microsoft Word Installed on your system

Apr 22, 2011 8:25 AM

Having just installed five seats of the TCS 3 upgrade on Laptops with Office 2010 previously installed, three of them are encountering errors when generating Printed Documentation.  RH9 throws up a error dialog - "Cannot find Microsoft Word Installed on your system"

 

What is the fix to have RH9 recognize Office 2010?

 

Thanks,

W.

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Apr 28, 2011 11:32 PM   in reply to Wkugelman

    I doubt this is it but are you trying to generate a DOCX or DOC file?

     

    If DOCX try DOC and then please post back.

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 29, 2011 9:53 AM   in reply to Wkugelman

    Your first post said three, now it's five. Do you have two systems that work?

     

    I notice you purchased upgrades. Did you uninstall the previous version first? I have seen problems caused by having two versions when the later one is an upgrade licence.

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 29, 2011 10:36 AM   in reply to Wkugelman

    You can have two version installed but I think that is provided both are full versions.

     

    Is it the 32 bit or 64 bit version of Office 2010 that you have got installed? You haven't said what the OS is but I am wondering if you have Windows 7 64 bit plus Office 2010 64 bit.

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 29, 2011 11:22 AM   in reply to Wkugelman

    I'll see if I can find out anything more.

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 12, 2011 7:14 AM   in reply to Peter Grainge

    No news so far I'm sorry to say.

     

    Do you still have the problem and have you applied the 901 service release?

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 1, 2011 2:43 PM   in reply to Peter Grainge

    In Robohelp 9, and I can compile (Printed Documentation) .doc file, but when I try to compile a .docx file, Robohelp returns a message that it cannot find Microsoft Word installed. Right-clicking doesn't do anything. Any ideas why this may be happening?

     

    Thanks

     

    Tim Schuman | Principal Technical Writer | 415-645-1367

    ADVENT SOFTWARE | 600 Townsend St. |  San Francisco, CA 94103

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 2, 2011 5:24 AM   in reply to tschuman

    What version of Office do you have installed?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 2, 2011 7:48 AM   in reply to Jeff_Coatsworth

    2010

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 2, 2011 8:01 AM   in reply to tschuman

    Looking at this thread, it appears to be a bug - report it at - https://www.adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=wishform&product=3 8

    The workaround for now appears to be just create .doc instead of .docx

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 9, 2011 8:03 AM   in reply to Wkugelman

    I'm on Windows 7 64-bit and the latest version of Robohelp 9.0.1 (as part of Tech Comm Suite 3.5). The MPJ2DOC.dll that Peter sent causes RoboHelp to crash on startup. I reported this issue with Office 2010 as a bug to Adobe. I actually got an email asking me for more information, and nothing since. I can only surmise that Robohelp 9.0.1 does not fully support Office 2010 at this time? For the time being, I can only produce .doc files.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 29, 2012 10:50 AM   in reply to tschuman

    I'm sorry that I missed responding to this, I was on holiday at the time.

     

    The file that I sent has not caused a crash for anyone else so I think there is something else going on here.

     

    TIM Did we resolve this in the end?

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 30, 2012 7:13 AM   in reply to Peter Grainge

    Yes. Adobe sent me a similar file that fixed the problem.

     

    Thank you for all your help.

     

     

    Tim Schuman | Principal Technical Writer | 415-645-1367

    ADVENT SOFTWARE<http://www.advent.com/> | 600 Townsend St. |  San Francisco, CA 94103

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points