Skip navigation
Alex DeJesus 496 posts
Jul 25, 2008
Currently Being Moderated

Export From Premiere Hangs Always

Nov 13, 2011 12:49 PM

Tags: #slow #encoding #hangs #exporting_issues

Premiere seems to perform well during editing. But anytime I export from the timeline, I have to wait up to a minute or so before the export window opens. If I use AME, the same happens, and when it finally opens is grayed out and says "not responding". This goes on for another bit before finally kicking in. Once encoding, it seems to work fine, but seems like it should be faster.

 

I've done re-installs of the CS, Windows, and even on a new computer. Same problem. I'm working with HDV footage. I have tried using Matrox AVI as well (MX02 Mini installed) but same problem.

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Nov 13, 2011 1:08 PM   in reply to Alex DeJesus

    Has the sound of system setup problems, especially with Matrox.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 13, 2011 4:18 PM   in reply to Alex DeJesus

    There is a conflict with Matrox and the SurCode AC3 codec.

    If you're working with CS5 go to C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS5\MediaIO\codecs and rename the file SurCodeWrapper.vca to SurCodeWrapper.bak, when Premiere or Media Encoder are not running.

    Then go to C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5\MediaIO\codecs and do the same thing.

     

    If you're working with CS5.5 go to C:\Program Files\Adobe\Adobe Media Encoder CS5.5\MediaIO\codecs and rename the file SurCodeWrapper.vca to SurCodeWrapper.bak, when Premiere or Media Encoder are not running.

    Then go to C:\Program Files\Adobe\Adobe Premiere Pro CS5.5\MediaIO\codecs and do the same thing.

     

    Hope this helps!

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points