Skip navigation
Currently Being Moderated

Entering custom aspect ratio for crop does not work

Jan 18, 2012 11:07 AM

I'm puzzled by LR4 betas behaviour when entering custom cropping ratios.  In LR3, I could just easily type in e.g. 55x33 and it would work.  In beta, trying 55x33 .. and nothing happens.  Using seems to work 5x3 works, but e.g. creating 940x198 banner graphics is beyond my skills with this beta version.

 

Jarno

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jan 18, 2012 11:33 AM   in reply to jarnoh

    I just tried this with my version and it seems to work. Not sure why it doesn't on yours, but the beta is definitely buggy.

     

    LR4 crop.jpg

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 18, 2012 11:55 AM   in reply to jarnoh

    Jarno,

     

    It's a known bug with the German version, perhaps others. What is your keyboard and language?

     

    Hal

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 18, 2012 2:12 PM   in reply to Hal P Anderson

    Yep, I am using the German Version.

    LR4 crashes when entering user defined values

     

    Klaus

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 18, 2012 9:26 PM   in reply to jarnoh

    As the aspect ratio implies -- it is a ratio. So 55x33 is the same aspect ration as 5x3. The custom ration is not meant to specify the paper size.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points