Skip navigation

Very Slow compared to Lightroom 3

Jan 15, 2012 12:38 PM

  Latest reply: CR Henderson, Mar 6, 2012 10:13 AM
Replies 1 2 Previous Next
  • Currently Being Moderated
    Mar 6, 2012 8:58 AM   in reply to T.Phanngam

    T.Phanngam wrote:

     

    The problem is.. even on the high-end processor, it still waste too much time..

    With 10 photos it work just fine, but not for 50 photos in a row.. You need to restart the software every 30 minutes.

     

    I've processed many more photos than you have, and I've never needed to restart it.  That's on Windows.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 6, 2012 10:13 AM   in reply to Lee Jay

    Lee Jay wrote:

     

    T.Phanngam wrote:

     

    The problem is.. even on the high-end processor, it still waste too much time..

    With 10 photos it work just fine, but not for 50 photos in a row.. You need to restart the software every 30 minutes.

     

    I've processed many more photos than you have, and I've never needed to restart it.  That's on Windows.

    There is a bug in the develop module that has been present since LR2 and never seems to be fixed--at least on the Mac platform. 

     

    After a processing a few images, where few can be 1 to 100 or more, the displayed image will begin to 'flash' two or three times each time it is supposed to update, i.e. each time you touch a slider.  The 'flashing' can only be solved by restarting LR.  I don't believe that anyone has reported just what the trigger of this symptom is, but in addition to being annoying it definitely slows down LR for it's as if two or three separate renderings must be performed.  Since rendering is one of the slowest parts of the develop module...

     
    |
    Mark as:
1 2 Previous Next

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points