Skip navigation
Currently Being Moderated

Fresh install of PPro CS5.5 on Mac - missing presets and AVCHD support

Feb 26, 2012 6:14 PM

Oh, this is crazy.  How on earth is this not bug-fixed?

 

I'm in the middle of setting up a new editing suite for my Secondary school where I am a Media Studies teacher.  I've got a handful of Macs running fresh installs which I've installed new legal, site licensed Premiere Pro CS5.5 installs on.  By default, as in many workplaces, the Macs require admin passwords for internet and install settings, which I applied.  None of the machines have had trial versions od PPro CS5.5 or previous versions of PPro.

 

The issues:

 

  1. None of the fresh installs contain the presets for  AVC-Intra, AVCHD, Digital SLR, XDCAM EX, XDCAM HD422, and XDCAM HD.  Which is kind of a disaster, as we have brand new Panasonic HDC-SD900 AVCHD cameras waiting to load up footage for editing.
  2. Further to this, none of the macs will load or recognise the AVCHD footage when I try to add it.  I get "unsupported compression type" errors.

 

Am I missing something basic here, or am I about to enter the "delete everything adobe, reboot, reinstall, reboot" loop from hell to try and fix an entire roomful of machines?   Is there ANY way to check if the presets are on the Macs?  Is there any way to link them back into PPro if they are?  And finally, is there any way to get CS5.5 to recognise AVCHD as a recognised format (which is why I bought the site license in the first place!  Premiere Pro is meant to have the easiest AVCHD compatibility of all the editing suites!).

 

Grr.  Dammit.

 

Ideas?

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2012 8:37 AM   in reply to Ormiston_JN

    Looks like Premiere went into a kind of trial mode like in CS5.

    Best is to deactivate, uninstall, run Cleaner Tool and reinstall.

    http://www.adobe.com/support/contact/cscleanertool.html

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 2, 2012 5:34 PM   in reply to Ormiston_JN

    Thank You for your clear and helpful directions...my admin password was, "blank" so when I reset it with a, "real" password...it worked. Same issues and same resolution. All codecs are available thanks to you.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 11, 2012 9:05 PM   in reply to Ormiston_JN

    Just installed Master Collection CS5.5 last week, but need to install a 64 bit OS to utilise premiere so tried to deactivate, no luck. Googled error #255.255, some replies were around firewall settings, so created a rule to allow anything to *.adobe.com through, but still no luck deactivating. Took my work PC home so there was no firewall in the loop, still no joy. Tried reinstalling over existing install, no good. Just came across your post regarding time zones and thought "no harm in trying it"......and it worked!!!

    Thanks for the advice, must mentally put that one away for a rainy day!

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points