Skip navigation
Currently Being Moderated

IPTC extension info not appearing in the correct spot in metadata Iptc4xmpExt:Event

Apr 4, 2012 3:38 AM

Tags: #xmp #tag #iptc #iptc4xmpext:event

Hi from France.

 

This is a technical point...

 

Step by step :

- with an external dam software (IDimager), I assign the tag Event ("Iptc4xmpExt:Event") with, say, "TEST", to a jpg file.

- I update the file, then close IDimager.

- I open PS, open the jpg file and look at its informations (File > Informations)

 

Under "IPTC Extension", the box "Event" is empty... No more "TEST". I look at "Advanced" and I find this :

> no "IPTC Extension",

> a new entry, called "Scheme (h**p://iptc.org/std/Iptc4xmpExt/1.0/2008-02.29/) ; under this entry, I see : "Iptc4xmpExt_1_:Event" with the value "TEST" [I replaced  the "tt" of "http" with "**" to avoid creating a link]

 

If I check the tag Event with an other program (XnView which allows to see the XMP, or the free and excellent EXIFTool), all is right. There is no problem with this mysterious "_1_" added by PS at the end of the Event tag name.

 

Any idea ?

 
Replies
  • Pierre Courtejoie
    7,050 posts
    Jan 11, 2006
    Currently Being Moderated
    Apr 4, 2012 3:39 AM   in reply to Le Lion 07

    Bump. I don't know who is the best engineer to contact on this matter... I'll investigate.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 4, 2012 4:14 AM   in reply to Le Lion 07

    It looks as if your dam program is using a different schema, the schema used with Photoshop is...

    "http://iptc.org/std/Iptc4xmpExt/2008-02-29/"

     

    Note your dam program has a 1.0 before the date.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points