Skip navigation
Jonathan FONTAINE
Currently Being Moderated

Access to previous versions if I buy the last version ?

Apr 5, 2012 6:37 AM

Hi,

 

I need to buy Robohelp 5 to import a project (realised by Robohelp 5), but it is not available anymore on the Adobe website. So my questions are : Can I buy Robohelp 5 ? And if I can't, will it possible to download Robohelp 5 if I buying Robohelp 9 ?

 

 

Thanks in advance,

Jonathan FONTAINE

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 6:45 AM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Download old versions - maybe if you're a volume licensing client

     

    get RH5 if download RH9 - no

     

    Not quite sure what you mean when you say "I need to buy RH 5 to import a project"? If you already have a project created in RH5, then it will be upgraded automatically when it's opened in RH9 (just make sure that you have a backup copy of the RH5 project before upgrading it).

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 7:06 AM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Do you have RH installed? How are you opening the project if you don't have it? Are you referring to the generated help output (.chm or .htm files)?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 7:15 AM   in reply to Jeff_Coatsworth

    In addition to Jeff's questions, please describe the error messages you are getting.

     

    Can you open X5 if you don't select a project? In other words does opening X5 give errors itself or is it only when you open a project?

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 7:28 AM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Trial versions last 30 days and there have been four new versions since then so it is hardly surprising that is not working.

     

    If you have a project that was created when the trial was working, you can open it in the trial of RoboHelp 9 for 30 days after you install the trial. After that, you have to pay up.

     

    If you have both on your machine and continue to get errors with 9, I recommend you uninstall both and just reinstall 9.

     


    See www.grainge.org for RoboHelp and Authoring tips

     

    @petergrainge

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 8:08 AM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Check the links within the topic in the project - are they ok? Do they show up as broken links in the project? If you re-browse them, are they fixed when you generate again?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 8:21 AM   in reply to Jeff_Coatsworth

    Hi there

     

    Unfortunately I don't speak any language other than English. But in looking at the screen capture, it would seem that you are possibly using JavaScript to "Click()" the iten named RelatedTopic0.

    (Edit: This post was made before seeing the screen capture depicting exactly what I was describing.)

     

    You may need to double check the code for this object to ensure its name wasn't changed somewhere along the way.

     

    Cheers... Rick

     

    Helpful and Handy Links

    RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

    Begin learning RoboHelp HTML 7, 8 or 9 within the day!

    Adobe Certified RoboHelp HTML Training

    SorcerStone Blog

    RoboHelp eBooks

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 8:38 AM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Problems can occur when upgrading projects from old versions to newer ones - that's why you should always keep a backup copy of the old project to fall back to. FYI - you're not importing your RH5 project, you're upgrading it.

    I would make sure that your trial version of RH9 is fully patched (see Help > Updates to do it - it should be at 9.0.2.271) & try upgrading another copy of the RH5 project.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 9:33 AM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Hi there

     

    From what I see here the links aren't working because the code cannot find the referenced item. Can you share one topic? Just display the HTML, copy all the content and paste into a reply here. Then we can reverse it and investigate on our end.

     

    Cheers... Rick

     

    Helpful and Handy Links

    RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

    Begin learning RoboHelp HTML 7, 8 or 9 within the day!

    Adobe Certified RoboHelp HTML Training

    SorcerStone Blog

    RoboHelp eBooks

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 5, 2012 10:34 AM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Hello again

     

    That one is a stumper to be sure. I copied the code and pasted into my own RoboHelp and while the link doesn't work for obvious reasons (the related content isn't present) it doesn't produce the same error about things being undefined.

     

    On the outside chance you haven't done this, have you tried simply recompiling your CHM in version 9?

     

    Cheers... Rick

     

    Helpful and Handy Links

    RoboHelp Wish Form/Bug Reporting Form

    Begin learning RoboHelp HTML 7, 8 or 9 within the day!

    Adobe Certified RoboHelp HTML Training

    SorcerStone Blog

    RoboHelp eBooks

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 9, 2012 9:46 PM   in reply to Jonathan FONTAINE

    Rick or Jeff might be able to advise, but perhaps try running the "Update DHTML effects in topics" option in the Tools menu might help?

     

    Or perhaps the character set needs to be defined? Just thinking that maybe with the change to xhtml, the language definition might need additional information. I also only have RH7 at the moment, so couldn't say if it's needed for RH9 (or if it is 100% accurate for RH9), but I know for some of our X5 projects, we had to have several goes before they converted correctly. Some pieces of information were left out on upgrade the first several times, for unknown reasons.

     

    ---RH7 character set example---

    <html><head>

    <meta http-equiv=content-type content="text/html; charset=utf-8">

     

     

    I don't know if either of these are relevent but thought they might be worth a try.

     

    Amber

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points