Skip navigation
Currently Being Moderated

How Can I Get Back the Options to Paste with Formatting?

Apr 3, 2012 4:40 PM

Tags: #paste #dreamweaver_cs5 #grayed_out_options #paste_special #paste_formatting

I am using Dreamweaver CS5 on a Windows 7, 64-bit machine.  It's been up and stable for months and months.

 

I don't recall installing anything before this happened or doing anything strange, but...

... recently Paste Special or Paste has stopped allowing me to past with either "Text with structure plus basic formatting (bold, italic)" or "Text with structure plus full formatting (bold, italic, sytles)

Those last two radio buttons on the Paste Special panel are grayed out.

 

pasteLimits.jpg

This afternoon I re-installed DW CS5 from the installation discs and ran the updater (I did NOT first delete DW.)  Reinstalling did NOT repair the problem.

 
Replies 1 2 Previous Next
  • Currently Being Moderated
    Apr 8, 2012 4:45 PM   in reply to Ozdachs

    What is the source material? and which software are you copying from?

     

    If I copy and paste text from Word or any browser, I get all four options in Paste Special.

     

    If I copy and paste unformatted text e.g. HTML or CSS code, from a plain text editor such as Notepad, Notepad++ or even DW's Code View then I only get the first two. The bottom two are greyed out.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 3:40 AM   in reply to Ozdachs

    This seems to be the same exact issue I am having in Dreanweaver.. my work production has come to complete stop because of this problem and I cannot afford to stop working nor rebuild new templates, etc,

     

    when I copy and paste it ends up something like this:

     

    I copy for example:

     

    <td>test text </td>

     

    paste in another row and a new row is supposed to have the same thing. instead i get this:

     

    <tr>

                  <td>test text </td>

                </tr>

                <tr>

                  <td><p>test text </p>

                    <p></p></td>

                </tr>

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 7:09 AM   in reply to PrepsTexas1

    Does anyone have an answer? I am at wits end!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 7:27 AM   in reply to Ozdachs

    Actually they are exact same issue..

     

    I have rebooted the computer about 10 times.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 8:21 AM   in reply to PrepsTexas1

    Considering switching to Word Press because of this lingering issue and I hate word press with a passion.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 8:41 AM   in reply to Ozdachs

    There are 2 things that can be happening here:

     

    1. The character encoding of your HTML page is not supporting the chosen/ copied text

    or else

    2. There is some caching issues with your operating system's clipboard

     

    Rebooting doesn't solve issues in Dreamweaver. It solves issues in your OS that in turn affects DW to work properly.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 8:48 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    I have cleared and deleted the cache files repeatedly and its not a text issue.. I am copying and trying to paste an entire row of HTML

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 8:56 AM   in reply to PrepsTexas1

    Go to 'Preferences' and choose 'Copy/ Paste'

     

    Give us a screenshot of what you see there.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 8:57 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    Also, if possible, give us a screenshot of the source that you're copying (with the application that you're copying from) and a screenshot of the paste special dialog box when you do Paste Special into DW.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 9:41 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    Here is what is going on..

     

    mainpreferences.png

    the above image is the default dreamweaver c&p

     

    areatryingtopaste.png

    the above image is the area trying to paste.. which includes an entire row of html within a table and includes an image. so i try to copy and paste.. the following is the end result.

     

    endresult.png

     

    and finally here is the paste special options i am given.

     

    pastespecial.png

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 9:50 AM   in reply to Ozdachs

    No i do not have web assist

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:01 AM   in reply to PrepsTexas1

    Since you're copying from Dreamweaver already, have you tried copying from 'Code View' of source file and pasting it back into 'Code View' of target file?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:10 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    can copy and paste just fine in code view... and FYI that pprocess takes a little too long depending on the content.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:28 AM   in reply to PrepsTexas1

    DW uses pre-defined algorithms for 'Paste Special' and this depends on the entirety of content you're trying to Copy/ Paste and is purely a case-to-case function.

     

    In your case, I see 1 feasible option that may do just what you want it to:

     

    Open Preferences > Copy/ Paste > Select the 4th radio button (Full Formatting)

     

    Once you do this, try copying/ pasting again. Let us know if this works. Ideally, it should as DW will also help you do a Paste Special with full formatting - it should try to retain as much styles as possible.

     

    Also, if possible, run your source file through the W3 validator here: http://validator.w3.org which should ideally validate all HTML + CSS content on your page. Let u know the results that come up after you validate your page.

     

    Quick Tip: Try doing a similar copy/ paste special on a different file. Let us know if the same issue persists.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:34 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    I have already done this multiple times and on various pages before coming onto this forum. Same issue no matter what I do.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:41 AM   in reply to PrepsTexas1

    PrepsTexas1 wrote:

     

    I have already done this multiple times and on various pages before coming onto this forum. Same issue no matter what I do.

    Done what? Changed preferences? Or Ran a W3 validation?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:42 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    All of the above and it remains in the same state.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:50 AM   in reply to PrepsTexas1

    Post your code here - both source and target (if target has anything in it already) or if its a blank file, just the source.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 10:53 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    sent it via PM

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 11:10 AM   in reply to PrepsTexas1

    Got it. Assuming this is the source you're trying to copy from, the line numbers your screenshot has doesn't match with the code you sent me.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 11:12 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    same page yes

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 11:13 AM   in reply to PrepsTexas1

    It seems like you've commented lots of code in what you've sent me. With the code you sent, let me know the line numbers you're trying to copy and any relevant images associated with them to enable me to come up with a solution to your issue.

     

    PS: This issue is completely resolvable. I've experienced similar issues earlier and I've been able to find a way around it.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 11:16 AM   in reply to PrepsTexas1

    If possible, PM me an active link to this page on the web.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 16, 2012 11:21 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    link sent.. i do a tons of copying and pasting with very comprehensive pages. you can probably figure out why this problem has me stalled,

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 17, 2012 7:48 PM   in reply to PrepsTexas1

    bringing this back up in hopes someone has a clue of what to do.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 17, 2012 10:33 PM   in reply to PrepsTexas1

    See this screen capture video of my trial. It worked just fine.

     

     

    Also, like mentioned, 'Paste Special' is primarily an option if you're importing content from other rich text editors such as Word. For cross-copying between 2 DW files, I wouldn't use that if I were you. I'd simply just copy the code alone from 'Code View' and paste it in the new document. I'm sure it will work just the way its supposed to. I also remember you mentioning it worked just fine for you this way!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 17, 2012 10:57 PM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    I can see that and its works fine in code view... however it is a much, much slower process. And the last two options for Paste Special is greyed out for me. That is the problem.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 17, 2012 11:05 PM   in reply to PrepsTexas1

    Try enabling 'Clean up word paragraph spacing' in your paste preferences. Then try doing Paste special Let us know what comes up

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 17, 2012 11:07 PM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    still have the same greyed out bottom two options.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 18, 2012 1:24 AM   in reply to Ozdachs

    maybe there're some issue when you install it. Or the version is not fit your PC.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 18, 2012 2:03 AM   in reply to hyundai a7

    have uninstalled and reinstalled a few times with the same nagging results

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 18, 2012 5:46 PM   in reply to PrepsTexas1

    Well.. its sounds like I am completely out of luck.. thanks for the help even though nothing worked.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 18, 2012 8:31 PM   in reply to PrepsTexas1

    If anyone has a solution to this problem other what has already been presented, I am all ears. This issue is a devestating blow to my work production.

     
    |
    Mark as:
1 2 Previous Next

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points