Skip navigation
son007dp
Currently Being Moderated

Problem with catalog back up upon exit

Apr 28, 2012 1:19 PM

Hello,

 

since about 2 weeks, my LR4 mac version refuses to back up the catalog upon exiting (it did it successfully for the last 3 months, last successful backup was on April 12, 2012.

The backup location is on a NAS.

 

The message I get is:

 

Lightroom was unable to back up the catalog named “Son_Images-LR4”.

Please check your folder permissions, and make sure that you have available space on your backup drive and main catalog's drive.

Try Again - Quit - Choose different backup folder...

 

 

I have tried to choose different backup folder locations on local hard disk, to no avail, so I end up quitting without doing the backup.

 

Thanks for the help.

 

Regards

 

 

 

____________________________________

 

Some data about my config

 

Lightroom version: 4.0 [814577]

Version: 10.7 [3]

Application architecture: x64

Physical processor count: 4

Processor speed: 2.7 GHz

Built-in memory: 12288.0 MB

Real memory available to Lightroom: 12288.0 MB

Real memory used by Lightroom: 581.8 MB (4.7%)

Virtual memory used by Lightroom: 2596.2 MB

Memory cache size: 389.0 MB

Displays: 1) 2560x1440

 

________________________

 

Application folder: /Applications

Library Path: /Volumes/Photos (La Cie 1TB)/Son_Lightroom_Catalogs/Son_Images-LR4.lrcat

Settings Folder: /Users/sondophan/Library/Application Support/Adobe/Lightroom

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Apr 28, 2012 1:31 PM   in reply to son007dp
    The message I get is:

     

    Lightroom was unable to back up the catalog named “Son_Images-LR4”.

    Please check your folder permissions, and make sure that you have available space on your backup drive and main catalog's drive.

    Try Again - Quit - Choose different backup folder...

     

     

    I have tried to choose different backup folder locations on local hard disk, to no avail, so I end up quitting without doing the backup.

    So did you check your folder permissions? Did you check available space on the backup drive? Did you check available space on the main catalog's drive?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 28, 2012 10:21 PM   in reply to son007dp

    Same here. Since update from LR 4.1 RC1 to RC2 backup doesn't work. This is not related to folder permissions. Nothing has changed in between. It does not work on a remote share, nor does it work on the local drive - looks like totaly broken. Btw. I'm using OS X Lion.

     

    Thanks

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 29, 2012 1:03 PM   in reply to son007dp

    Apparently, I have now read three people complaining about this exact problem. You should file a bug report.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 30, 2012 12:28 PM   in reply to son007dp

    The link is right there on the main page of the Forum, it says Feature Request/Bug Reporting

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points