Skip navigation
Admiral Cook 169 posts
Jul 3, 2009
Currently Being Moderated

(CS6) Move clip by 1 or 5 frames - transition lost

May 2, 2012 4:38 AM

- You have two clips on the timeline with the transition between them.

- You select the second clip and use Alt+Left to move it one frame left, or Shift+Alt+Left to move five frames. Transition is lost. Why?

 

In all previous versions of Premiere, transition followed clips. But not in CS6. Is this bug or...?

 

===

 

Also what is the reason to have "Adjust Gain By" as new default in "Audio Gain"?

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    May 2, 2012 5:38 AM   in reply to Admiral Cook

    Since CS6 isn't available yet, I'm guessing there could be all sorts of issues going on with whatever you are using. No telling how early of a beta might have been hacked for you.

     

    What build is the software? Where did you find the software? (no specific links, thank you)

     

    Until CS6 is officially released, you likely won't find help on the forums.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 2, 2012 9:27 AM   in reply to Admiral Cook

    >There are links to it all over the internet

     

    The official download page http://www.adobe.com/downloads/ still says 5.5

     

    I would not trust any other link

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 2, 2012 10:18 AM   in reply to Admiral Cook

    That is correct, Alt+left now means Nudge Clip Selection Left One Frame.

    If you want to keep the transition you need to select both clips.

    Might want to check the shortcuts there are a few changes

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 2, 2012 11:06 AM   in reply to Admiral Cook

    "I've dowloaded it directly from Adobe"...

     

    Cool.... where's that web page?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 2, 2012 11:56 AM   in reply to Stephen_Spider

    Some people were call it fortunate to download the trial, webpage is no longer available.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 3, 2012 3:55 AM   in reply to Admiral Cook

    I do not know why they changed the default settings.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 3, 2012 10:48 AM   in reply to Admiral Cook

    Does this happen when ripple trimming?

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points