Skip navigation
Currently Being Moderated

Indesign CS5.5 / CS6 crash under Mountain Lion DP4

Jun 14, 2012 3:18 AM

Hi all

I've a "developer mac" at my office, where we're testing Mountain Lion. On this computer we also have two Adobe installations (CS5.5 and CS6). Until the last OS update, all Adobe applications seem to run without any problem worthy of note.

After upgrading to Mountain Lion DP4, both versions of Indesign have started to have a very annoying problem.

Package creation and deletion of a page crash the program.

It seems the crash is caused by the warning dialog that Indesign would be opened before any of the operations described above (the classic window with the warning sign).

This is the crash log (only the interesting part):

 

 

Process:         Adobe InDesign CS6 [1856]
Path:            /Applications/Adobe InDesign CS6/Adobe InDesign CS6.app/Contents/MacOS/Adobe InDesign CS6
Identifier:      com.adobe.InDesign
Version:         8.0.0.370 (8000)
Code Type:       X86 (Native)
Parent Process:  launchd [205]
User ID:         502

Date/Time:       2012-06-14 12:08:51.360 +0200
OS Version:      Mac OS X 10.8 (12A239)
Report Version:  10

Interval Since Last Report:          38738 sec
Crashes Since Last Report:           9
Per-App Interval Since Last Report:  33673 sec
Per-App Crashes Since Last Report:   8
Anonymous UUID:                      F499ED7E-8ADB-4CFC-80C2-77AA055AE547

Crashed Thread:  0  Main Thread  Dispatch queue: com.apple.main-thread

Exception Type:  EXC_BAD_ACCESS (SIGBUS)
Exception Codes: KERN_PROTECTION_FAILURE at 0x0000000000000003

VM Regions Near 0x3:
--> __PAGEZERO             0000000000000000-0000000000001000 [    4K] ---/--- SM=NUL  /Applications/Adobe InDesign CS6/Adobe InDesign CS6.app/Contents/MacOS/Adobe InDesign CS6
    __TEXT                 0000000000001000-0000000000005000 [   16K] r-x/rwx SM=COW  /Applications/Adobe InDesign CS6/Adobe InDesign CS6.app/Contents/MacOS/Adobe InDesign CS6

Thread 0 Crashed:: Main Thread  Dispatch queue: com.apple.main-thread
0   com.apple.HIServices               0x95e2eec0 ISPixMap::CalculateBoundary(Rect&) const + 918
1   ???                                0xffffffff 0 + 4294967295

 

 

 

The crashed thread is the same in both cases; when trying to export to package or when trying to delete a page from layout (blank or full, no matter). Anyone has already encountered the same problem? Any idea about it?

Thank you.

 

M.

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jun 14, 2012 2:08 PM   in reply to Thelothian

    Amen. Having exactly the same issue. Short term fix for me is to delete everything on the page before deleting it.

     

    Updating links is crashing ID as well.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 2:53 AM   in reply to Thelothian

    Do you run Suitcase?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 2:54 AM   in reply to Peter Spier

    Or any other third-party plugins?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 5:20 AM   in reply to Thelothian

    You do realize of course this could easily be an Apple bug.

     

     

     

    Try the Apple Developer forums.

     

     

     

    Bob

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 5:44 AM   in reply to Thelothian

    Did you try removing, not just disabling the Suitcase plugin?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 5:57 AM   in reply to Thelothian

    I wouldn’t argue that at all.

     

     

     

    Bob

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 18, 2012 6:04 AM   in reply to Wayne Guy

    "Updating links is crashing ID as well."

     

    Remove the Search for Missing Links in This Folder - fix the problem

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 18, 2012 8:46 PM   in reply to mortenosx

    Thanks for response MortenOSX, but I don't understand your suggestion. Can you elaborate?

     

    Also, does ID6 in DP4 crash for you when you export to PDF?

     

    I rolled back to DP3 where everything works fine but I see there's another Developer update today. I might try that to see if it works, but later.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 18, 2012 11:08 PM   in reply to Wayne Guy

    REMOVE checkmark in Remove the Search for Missing Links in This Folder.

    Update image one by one

    Skærmbillede 2012-06-19 kl. 08.00.15.png

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 22, 2012 9:15 AM   in reply to Thelothian

    I am having the same issues with ML DP4 and Indesign CS6.

     

    ANYTIME a warning dialog pops up, it crashes my indesign. I wonder if this bug actually has to do with the ML's dialog class, or warning dialog class to be more specific.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 28, 2012 11:41 AM   in reply to Thelothian

    - power off mac and turn back on while holding down Command + R (dont do it on an external keyboard just to be safe)

     

    - choose the re-install Lion option (I'm sure there is another way to re-install Lion, this is just the way I did it, not saying its the best or only method)

     

    - DO NOT INSTALL MACBOOK (Mid 2012) Software Update 1.0 - THIS SCREWS ADOBE UP!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 28, 2012 2:36 PM   in reply to Marko272

    Thx the recent ml update fixed it

     

    Sent from my iPhone

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 5, 2012 9:29 PM   in reply to caseyctg

    Just reporting the same bug.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 12, 2012 3:38 AM   in reply to caseyctg
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 26, 2012 3:39 AM   in reply to alitaliano

    Since installing Mountain Lion yesterday, my CS6 Illustrator and Photoshop are working fine - HOWEVER, my Indesign is not. It is crashing at the opening stage when the Indesign graphic appears. Causing me major problems with work today. Does anyone else have the problem, or does anyone know of a fix?? Thanks

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 26, 2012 3:56 AM   in reply to warrendrumm

    I think that this might be the same issue as reported in this KB doc:

     

    Please take a look at the published article and see if the steps and the files work for you.

     

    http://helpx.adobe.com/indesign/kb/indesign-crashes-blank-dialog-boxes .html

     

    Let us know if it helps.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 26, 2012 11:08 AM   in reply to warrendrumm

    Having the same problem. Installed Mountain Lion and now InDesign CS6 won't open – it crashes right after the opening splash graphic appears. I have completely uninstalled InDesign and re-installed, but that didn't help. InDesign CS4 works fine but, of course, I can't open more recent docs with that.

     

    (I don't think the suggestion above, from Vikrant Rai, addresses this problem. I tried to run the script provided there but it wouldn't run saying "This is not required in Mac OS 10.8.)

     

    So I too am stuck with an unusable InDesign CS6... any suggestions?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 26, 2012 11:11 AM   in reply to TintinATL

    We could maybe tell more from a crash report. Post it on pastebin.com and put a link here...

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 8:45 AM   in reply to Peter Spier

    Did anyone get the crashing issue sorted out? I'm having the issue still on MacOSX10.8 and CS6. It seems I have uninstalled and reinstalled InDesign more times than should be necessary. There doesn't seem to be a solid reason why it's not working. One day it works fine, the next it doesn't.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 8:51 AM   in reply to Paul Sirmon

    Did you follow the steps in the link from post 21?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 9:00 AM   in reply to Peter Spier

    I did not because of post 22 saying it didn't address the problem. It seems to be for 10.7.4 and I'm running 10.8.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 9:18 AM   in reply to Paul Sirmon

    OK, right. I think that's correct.

     

    Please start a new thread, giving full details, and post your crash report on Pastebin.com -- not in this forum -- and put a link to it in your new post.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 10:29 AM   in reply to Peter Spier

    I created a new post, but I guess I don't know how to find the crash report. Here's the link to the new post: http://forums.adobe.com/message/4617507#4617507

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 13, 2012 7:06 AM   in reply to mortenosx

    Thank you mortenosx; that fixed the link issue I was having!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 17, 2012 7:31 AM   in reply to Thelothian
     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points