Skip navigation
Currently Being Moderated

Dreamweaver cs6 doesn't start

May 15, 2012 6:37 AM

hi,

 

after installing dreamweaver cs6 form creative cloud test version i tried to start the programm.

After a few seconds and a bumping icon in the dock (no splash screen), the icon disappered. and that was all. no dreamweaver.

 

I already re-installed it. No change.

 

 

Here some more information:

 

MacBook Pro,  Mac OS X 10.7.4

Dreamweaver CS6 is not installed on the system disk, but on a second harddrive.

Flash CS6 is installed on this second harddrive too and it works. Dreamweaver does not.

 

Adobe Web Premium CS5.5  is installed on system disk and it works.

 

 

What is wrong with dreamweaver cs6 here?

 

 

Thanks,

 

Mike

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    May 15, 2012 9:43 AM   in reply to Misi

    Well, dreamweaver should also work. However, try uninstalling it first and then try to reinstall it via Adobe Application Manager.

     

    you can remove the dreamweaver from here: "/Applications/Utilities/Adobe Installers/..."

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 15, 2012 10:16 AM   in reply to Misi

    Okay. It may be due to multiple drive problems and files sync problem. If possible, can you try out installing on the system drive. If not, then i will let someone from this team to help you out.

     

    -thanks.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 15, 2012 1:19 PM   in reply to Misi

    You can try downloading from www.adobe.com/go/trydreamweaver/ and install that.



     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 16, 2012 8:32 AM   in reply to Misi

    Same problem. Uninstalled, re-downloaded and re-installed. Tried this again by uninstalling, downloading Dreamweaver CS6 alone and re-installing.  Dreamweaver CS6 still does not launch.

     

    Also installed Adobe Support Advisor, which says:

    "Inspection could not identify any issues. Please contact Adobe Support for further assistance."

     

    • iMac 2.93GHz Intel Core i7 - OS X 10.6.8
    • CS6 Design & Web Premium installed in Applications folder on system drive
    • No other applications running
    • Drive permissions verified & repaired

     

    Click on Dreamweaver icon to launch and it begins the normal bouncing, but simply disappears after a few seconds.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 16, 2012 9:31 AM   in reply to cueballjh

    You can try launching after temporarily enabling root user on your machine. You can find steps to enable root user here:

    http://support.apple.com/kb/ht1528

     

    OR

     

    You can simply launch Dreamweaver CS6 via root user instead of double clicking it:

    Just open Terminal and type

    sudo <PathToDreamweaver>/Contents/MacOS/<Dreamweaver>

     

    This will resolve your problem if it is due to any incorrect permissions.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 16, 2012 10:33 AM   in reply to Piyush Gupta

    Launched it out of Terminal and got the following text:

    2012-05-16 12:13:51.172 Dreamweaver[5496:e07] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0xa8197d0) fobj=0xa819030, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-16 12:13:51.172 Dreamweaver[5496:e07] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0xa8197d0) fobj=0xa819030, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-16 12:13:51.172 Dreamweaver[5496:e07] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0xa8197d0) fobj=0xa819030, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-16 12:13:51.172 Dreamweaver[5496:e07] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0xa8197d0) fobj=0xa819030, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-16 12:13:51.173 Dreamweaver[5496:e07] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0xa8197d0) fobj=0xa819030, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

     

    ...at which point the Dreamweaver icon disappeared again.  Repeated the launch through Terminal and it stayed open.

     

    After this I quit out of Dreamweaver and tried to launch with the standard method of clicking the app icon in Applications, but it would not launch.

     

    EDIT: checked FontBook for font conflicts, of which there were none.  Lucida Grande also validated fine.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 16, 2012 10:58 AM   in reply to Misi

    Root user also enabled here, but Dreamweaver would not open by clicking.  The method through Terminal did work, however.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 17, 2012 6:37 AM   in reply to Misi

    I am having the same issue.  I was able to start DW in a terminal shell using the sudo command stated above.  I got the following lines after it started:

     

    2012-05-17 06:29:21.649 Dreamweaver[10927:9403] AdobeCrashReporterInitialize: Couldn't find the AdobeCrashDaemon.app folder

    2012-05-17 06:29:24.268 Dreamweaver[10927:9403] CFURLCreateWithString was passed this invalid URL string: '/System/Library/Frameworks/' (a file system path instead of an URL string). The URL created will not work with most file URL functions. CFURLCreateWithFileSystemPath or CFURLCreateWithFileSystemPathRelativeToBase should be used instead.

     

    When I quit I got the same message as cueballjh with respect to LucidaGrande:

     

    2012-05-17 06:31:12.242 Dreamweaver[10927:9403] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0x12972ea0) fobj=0x129731b0, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-17 06:31:12.242 Dreamweaver[10927:9403] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0x12972ea0) fobj=0x129731b0, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-17 06:31:12.243 Dreamweaver[10927:9403] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0x12972ea0) fobj=0x129731b0, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-17 06:31:12.243 Dreamweaver[10927:9403] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0x12972ea0) fobj=0x129731b0, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

    2012-05-17 06:31:12.243 Dreamweaver[10927:9403] A system font, "LucidaGrande 13.00 pt. P [] (0x12972ea0) fobj=0x129731b0, spc=4.11", is requested to be deallocated. Ignoring...

     

    My installation was I started with CS5 Master Suite.  I used the Adobe Uninstaller and uninstalled all of CS5 Master Suite.  I then installed Master Suite CS6.  Everything appeared to install correctly.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 17, 2012 9:01 AM   in reply to Misi

    I got my installation to work.  I used the Adobe Uninstaller and uninstalled DW.  I then went to disk utility and ran Fix Permissions on the system drive.  I rebooted and then did an install of DW and it worked.  Hope this helps.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 18, 2012 10:24 AM   in reply to Misi

    Fixed here as well.

     

    Uninstalled, repaired permissions as root user from Terminal, then also ran the installation as root user from Terminal.

     

    DW is now launching fine.  Thanks for all of the help!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 19, 2012 2:12 PM   in reply to Misi

    I was having the same problem as you.

    It would run after installing as the root user, but not on my normal login.

     

    So AS ROOT USER: uninstalled it again, fixed permissions, reinstalled.

     

    Then as NORMAL USER it would start as normal.

     

    I'm about to pull my hair out!!!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 7, 2014 1:22 AM   in reply to Misi

    I had the exact problem. And in my case i think it happened after I've migrated my user profile from one machine to another, hence there were some permission problems. Doing the terminal thing as suggested above is like hacking, but Mac users rarely have to do this sort of things. I found a much simpler solution. Go to:

     

    Library/Preferences/com.adobe.dreamweaver-.plist

     

    Then delete any plist file related to DW. After that the app launches like a charm.

     

    - -

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 7, 2014 5:35 AM   in reply to orbix

    To Orbix:

     

    Hi Orbix, I am on a windows Vista machine and I am having the same problem. Dreamweaver is not loading. All I see is the splashscreen for a few seconds, then it dissapear. Can you please tell me where I can find Library/Preferences/com.adobe.dreamweaver-.plist. I did a search term on my HD, but could not find it. Thanks a lot. I did a fresh windows install and reinstalled the Mastercollection. All is working except DW

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 7, 2014 2:11 PM   in reply to JoJo65

    Jojo65 - Sorry, I was referering to Mac OS. I don't know much about Windows. Though the main goal is to find DW preference files and delete them as they can become corrupted. Reinstalling DW may not solve the problem because the re-install process may not replace exising preference files. Hope this helps.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points