Skip navigation
Currently Being Moderated

5.1 Channels Outputting To Wrong Speakers

Jun 21, 2012 5:54 PM

My first time creating a sequence with 5.1 audio and I'm running into some weird problems. I'm running PPro CS5.5 on an iMac and outputting HDMI through the display port to a Denon 7.1Ch receiver. To prove that the mac is working properly I downloaded and ran a DD5.1 test AVI file that sent the correct output to the correct speakers. However...

 

In PPro I create a new sequence and select 5.1 from the Tracks tab. I then drag a MONO WAV file onto my audio track, bring up the mixer and move the puck to the L speaker, play and all is good. Move the puck to the right speaker, play and all is good. Move the puck to the center speaker and the sound comes out of my LR speaker. Move the puck to the LR speaker and the sound comes out of the FR speaker.

 

Does anyone know what can be going on? Bug perhaps? Or am I missing some important step in the process?

 

Cheers.

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jun 21, 2012 6:01 PM   in reply to MrLoofer

    Have you set the audio output mapping in the preferences yet?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 3, 2013 1:55 AM   in reply to MrLoofer

    Hi, not sure if you solved this, and I could be stating the obvious, but did you try swapping the two channels that are mixed in your audio mapping preferences? Just click and drag them. If that didnt correct the problem I would be keen to know if you did find the issue as I have a similar one, my audio mapping is suddenly having no effect on the output and I have 3 speakers outputing the incorrect channels.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points