Skip navigation

Encore CS6 Missing Library Files Update

May 17, 2012 9:13 AM

  Latest reply: piprod, Mar 25, 2014 10:52 PM
Replies 1 2 3 4 5 Previous Next
  • Currently Being Moderated
    Jun 11, 2012 10:56 AM   in reply to terryd1

    The 734 mb file you download is called PremiereProCS6ContentWin inside that folder is a folder called CS6 Functional Content

    ...
    one folder is called Encore CS6 Functional Content

    This version currently is the same as the April 9 "templates only" functional content.

     
    |
    Mark as:
  • Jim Forbes
    161 posts
    Jun 3, 2012
    Currently Being Moderated
    Jun 11, 2012 1:51 PM   in reply to DearlG

    I called tech twice this am.  Neither had a clue what I was asking about relative to the Premiere Pro Title template scrolling issue.

     

    Musing - When Adobe finally fixes the scrolling issue are we gonna have to continue to follow here to get a fix or are they gonna put it out as a mass update?

     

    Suite subsctiption members - especially - should not have to fix issues like missing content and scrolling issues. Said fixes should be automatic as part of an update to the products.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 11, 2012 2:00 PM   in reply to Jim Forbes

    I’m not sure when we’ll be able to address the scrolling issue in the titles from templates dialog. We’re aware of it, and we’d like to fix it. I just can’t say for certain when that will happen. That being said, it would be part of an update, most likely along with several other bug fixes, and you’d receive a notification from the Adobe Update Manager. It wouldn’t come out as a single issue patch.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 11, 2012 2:29 PM   in reply to Stan Jones

    Well Folks! I've downloaded that 734mb file and install it again to see where the problem could be and guess what it is the old unusable part library as a few reported! I don't know how it work OK the other day maybe my media library location was pointing my 2gb library folder I rescued from CS5. I must apologise to you all, just trying to help....................I'll get my coat.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 11, 2012 2:41 PM   in reply to terryd1

    Take your coat off terryd1. No apology necessary. We've all been struggling with these issues.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 14, 2012 5:56 AM   in reply to shuchi shrivastava

    Hi All,

     

    ADOBE when is this going to be fixed?

     

    I am form the UK and I have the same problem with lack of content in encore 6, I have upgraded form 5.5 by disc. I have d/l the extra content 3 times now including the one dated 12/6 and no difference.

    You start of with a file after unzipping showing 1.08gb but when installed its only 554mb and still does not have any meaningfull content.

     

    I have 5.5 backed up and I shall use that and return the upgrade discs the my supplier as faulty.

    I reported this complete shambles to  customer service on the 8th June and not even a email acknowlegement to date.

     

    This is very poor service indeed.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 14, 2012 6:10 AM   in reply to johnacs5

    johnacs5 are you talking about the Windows version.  I'm using the Mac version and I updated over a week ago with all of the content and it is all working?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 14, 2012 6:15 AM   in reply to johnacs5

    Encore full functional content is available at - http://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/library-functional-content-mi ssing.html. On this page navigate to -

    "Download the extra library content"

     

    Here you can download the full functional content.It will be a .7z file

     

    So here are the steps to follow -

     

    1)Download the full functional content on your system (.7z files)

    2)Download unzip utility for .7z format

    3)Extract the files to any desired location on your computer4)Launch Encore and point the library to the location where you have just extracted the FC files.

    • For MAC goto Encore->Preferences->Media .Browse to the Library folder of the FC which you have extracted.
    • For Windows got Edit->preferences->Media. Browse to the Library folder of the FC which you have extracted.

    5)Click OK.

    6)The library files will be loaded

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 14, 2012 6:23 AM   in reply to shuchi shrivastava

    Shuchi, when I tested the content from that link on 6/9, it had reverted to the 4/9 (templates only library) version.

     

    I have the content from 5.5 and the earlier full content download, so I don't have an immediate issue, but this is adding to the confusion.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 14, 2012 6:59 AM   in reply to shuchi shrivastava

    Hi dkardell and shuchi shrivastava,

     

    I am using windows, I have been d/l the first item on the  'Install the CS6 Functional Content' not the last item extra library content. so I have probarbly got it wrong. So down loading now and I will be back hopefully in the next hour or so with some good news.

    Do I need to delete the existing folders? or just install straight into the Library forder?

     

    Thanks for your help so far>

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 14, 2012 8:55 AM   in reply to johnacs5

    Thanks,

     

    Well that worked, up to a point I have everything but 'styles' in the library it tries to open i.e. basics but nothing appears. When you look in programmes - encore - library which now contains 3.6gb there are icons in all the style folders.

    So a little way to go yet.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 4:00 AM   in reply to johnacs5

    Well I am still short of "styles" in the library every thing else seems fine so any ideas on how to get this working

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 4:39 AM   in reply to johnacs5

    Well I am still short of "styles" in the library every thing else seems fine so any ideas on how to get this working

    I'm getting lost: Styles in your Encore installation or...?

     

    FYI, my Encore/Styles folder is dated from my install and has stuff in there. Does not appear to be functional content.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 1:30 PM   in reply to johnacs5

    The installation of the CS6 functional content went OK with both Encore and Premiere on my desktop - but the Premiere scrolling did not work at first, but it is fine after re-starting Premiere a couple of times.

     

    With my laptop, the Premiere install was fine and worked correctly from the start, but nothing would make the Encore install work - the files were there but Encore did not see them.  The library initialization which has to occur the first time that Encore is run after installing the library content did not happen.

     

    I then tried the Resource Central Library Content method on my laptop, and this worked perfectly - there was a lengthy delay when I first ran Encore while the library initialized, and I have a full complement of menus, buttons, etc.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 15, 2012 2:15 PM   in reply to Alan Craven

    Thanks, Alan.

     

    You helped me understand that the "full" content functional content is under the Resource Central Library Content section of the linked page.

     

    This looks like the file I accessed previously, in which the "English" version is actually the whole thing (1.67GB). But it is the one that had buttons and all.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 18, 2012 7:10 AM   in reply to Stan Jones

    Styles Sorted literally!

     

    I found that I had "a styles folder in the library folder amongst other folders like "main - support and template"  these had come from the unzipped full function content folder which I copied complete into the library folder and that confused encore's library completly.

     

    So once removed all works as it should.

     

    Still not heard back from Adobe tech, very poor service.

     

    Thanks to all that may have pointed me in the right direction.

     

    johnacs5

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 22, 2012 8:53 PM   in reply to johnacs5

    have you heard anythng yet?  I follow the instructions and I can only see menus in the library but no buttons or anything else.  this is super frustrating!

     
    |
    Mark as:
  • Jim Forbes
    161 posts
    Jun 3, 2012
    Currently Being Moderated
    Jun 22, 2012 11:26 PM   in reply to johnacs5

    See if your Styles folder has these sub-folders in it?

    encore.JPG

    In those folders are .psd and .psdloc files.

    Make sure preferences are set to locate the library

    location.JPG

    After going through 3 differing .zip routines, I had folders all over the place. I just looked until I found the ones with content in them [most did not] and copied them to the library folder.

    My Encore now has the library content - - - BUT >>

    The Premiere template list scrolling issue remains.

     
    |
    Mark as:
  • Jim Forbes
    161 posts
    Jun 3, 2012
    Currently Being Moderated
    Jun 23, 2012 12:02 AM   in reply to Stan Jones

    Try:

    Go to Program Files | Adobe | Adobe Encore CS6  and change the Styles folder name to Styles-temp

    Create a new folder named Styles

    Go to http://jforbes.us/styles.zip [7.5MB] and Save File to your desktop [or wherever you want it stored/kept - if you do]

    Unzip that file and copy the folders it contains to the newly created Styles folder.

    Be sure to restart Encore.

     

    Is the above works you can then delete that Styles-temp folder.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 23, 2012 8:05 AM   in reply to Jim Forbes

    I still only get just the menus, I dont show any buttons or backgrounds,images, layer sets or anything.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 23, 2012 8:37 AM   in reply to abeduenas

    I still only get just the menus, I dont show any buttons or backgrounds,images, layer sets or anything.

    I can't tell which link you followed or what you did.

     

    Some users are following the instructions to install only the templates. But the following appears to work:

     

    Go to this link:

     

    http://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/library-functional-content-mi ssing.html

     

    Look down the page for "Additional Solution: Install the Resource Central library content."

     

    Follow the instructions there; all the Encore content will be there.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 23, 2012 10:30 AM   in reply to Stan Jones

    It appears that Alan Craven's Reply #3, in this THREAD has been helpful to others, and seems to be exactly what Stanley is advocating.

     

    Good luck,

     

    Hunt

     
    |
    Mark as:
  • Jim Forbes
    161 posts
    Jun 3, 2012
    Currently Being Moderated
    Jun 23, 2012 11:01 AM   in reply to Stan Jones

    I'm quite surprised that Adobe has let this issue go this far and for this long.

     

    ATTN ADOBE:

    Users of your products - ANY product - should NOT have to be subjected to the mess expressed in this thread - PERIOD!

    Adobe has AUTOMATIC updated [meaning they are installed via scripts] for all of their products.

    Why is it so difficult for your update crew to check each users Encore / Premiere installation for all the required folders and files?

    If they are not all there and in the proper place FIX IT! Delete folders/files that are in place via errors caused by YOUR unzip/copy/paste mess

    and replace them with the correct structure.

    We users should not have to do anything other than authorize the fix!

     

    When I installed the CS4 Master Suite a few years ago, Library content was missing.  I had to search Adobe help and finally the internet search for the fix.

    Seems I didn't drill down into the latter part of ths install list and check a - hard to find - check-box for installing additional content.

    The fix then was to simply rerun the install and check the box. THAT DIDN'T WORK!  I used CS4 sans the Libary content because it wasn't worth the hassle -caused by Adobe - to try to fix it.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 29, 2012 4:59 AM   in reply to Stan Jones

    Re. additional solution.

    Maybe a stupid doubt: have i to copy all the content of language folder in .....EncoreCS6\library or content of library in .....\library , content of styles in ....\styles  etc?

    Thanks.

    eugdiv

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jun 29, 2012 5:05 AM   in reply to eugdiv

    You can keep the extracted folder at any place in your computer. All you have to do is point  Encore to the library folder it it. To do this -

     

    MAC -

    Goto Encore->Preferences->Media

    Browse to the library folder of the extracted files and click OK.

     

    Win -

     

    Goto Edit->Preferences->Media

    Browse to the library folder of the extracted files and click OK.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 27, 2012 3:24 PM   in reply to DearlG

    I had this problem and found your step by step instructions most useful and precise.  It solved my issue.  Thanks for taking the time to help us all.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 2, 2012 3:59 AM   in reply to Pedaling Duo Productions

    None of the links for the functional content seem to be working for me. Are the file locations being changed?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 2, 2012 5:18 AM   in reply to nmfx

    You are correct, the actual download link on the various pages is bad. As a workaround, they hosted those on one of the blog pages. I'm not sure who to tell....

     

    If I were you, I'd call customer service.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 15, 2012 3:13 PM   in reply to E Baldwin

    I've downloaded that Premiere and Encore content and nothing showed up in Encore. Then I solved it just renaming all the files that had a "loc" in extension and removed it. All "psdloc", "emloc" and "m2vloc" are now "psd", "em" and "m2v". The folders involved are Lybrary and Styles. Now everything appears as content in my Encore.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 6:24 AM   in reply to shuchi shrivastava

    I thought to share the way I did as a Cloud user.

    I downloaded Premiere Pro and Encode from CC today. I couldn`t find anything in Library either. Thanks to this forum I found link to download page with .zip

     

    Here is again: http://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/library-functional-content-mi ssing.html

     

    I unzipped folder en-US (English) which then I moved as it is to Encore folder. My path is: C:/Adobe Download Folder/Adobe EncoreCS6/en-US

    Adobe Download is folder I made to download to.

    Because my Pr & En are from Cloud, none of two softwares are in Program Files, but rather in folder I specified above.

    Following shuchi shrivastava advice I now have everything including templates, buttons, fonts etc. :-)

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 7:47 AM   in reply to Jeider Moraes Damm

    Interesting find Jeider.   Can anyone else comment on this?  I've looked after installing the Additional solution: Install the Resource Central library content from http://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/library-functional-content-mi ssing.html.  After doing this there is a LOT of styles now.  My question is, do we also need to do as Jeider has pointed out to add the "loc" content to the library as well.

     

    Why is this not just a part of the Encore Installation?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 8:17 AM   in reply to dkardell

    Morning, All....I am on the CS6 Cloud and an update was applied several weeks ago, through the cloud, and it has completely resolved these issues with Encore CS6 as well as the title templates issues with PPro CS6.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 8:52 AM   in reply to DearlG

    Same here DearlG.  I found the only way to get it all back is to follow all of http://helpx.adobe.com/x-productkb/multi/library-functional-content-mi ssing.hml

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 10:26 AM   in reply to DearlG

    DearIG, which update are you refering? 6.0.2? I updated my Encore to that version yesterday, but I had solved the library problems already (as mentioned before). If I have to reinstall it someday I'll check if it solves the problem without having to rename everything.

     

    dkardell, I did that renaming method twice, in Windows 7 some months ago and now on Windows 8, both with the same problem. Worked pretty fine on both.

     

    Pehaps I haven't found anything wrong with Premiere. There are many Title Templates and stuff inside.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 11:19 AM   in reply to Jeider Moraes Damm

    The "About" currently shows...

     

    Encore CS6 - 3.0.2.004

    PPro CS6 - 6.0.3(001(MC:264587))

     

    This is from a CS6 Cloud sourced update. I had tried some of the early "fixes" that Adobe provided with less than satisfying results. Being in a hobby environment with no committments for delivery, etc, I opted to just wait until Adobe finally issued a fix for all the issues in En & Pr. Apparently, the recent patch recreated/overwrote the previous folder iterations. All is well now.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 12:10 PM   in reply to DearlG

    Encore CS6 - 3.0.2.004

    PPro CS6 - 6.0.3(001(MC:264587))

     

    Apparently, the recent patch recreated/overwrote the previous folder iterations. All is well now.

    Those are the same version numbers I have, and I am a disk, non-cloud, install. I don't believe any of the updates would have installed/changed the library setup in Encore. (The content involved is a 1.7+ gig download.)

     

    There was an issue with the Premiere template viewer that could be fixed by an update.

     

    Are you sure you have the "buttons" etc in the Encore library, or just full menu templates.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 12:18 PM   in reply to Jeider Moraes Damm

    I've downloaded that Premiere and Encore content and nothing showed up in Encore. Then I solved it just renaming all the files that had a "loc" in extension and removed it. All "psdloc", "emloc" and "m2vloc" are now "psd", "em" and "m2v".

    The regular downloads for the additional functional content and the extended (buttons etc) for Encore, do not require renaming any files, and I find no occurrences of "psdloc" etc. The only google results I see for this are from torrent downloads. Where are you seeing the psdloc files?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 12:41 PM   in reply to Stan Jones

    Stan...

     

    As to Encore...All elements (except "images") in all categories are visable and seem to be more plentiful than in the previous, early fix that I applied. I did not rename any files, only folders in the structure as old/new as appropriate. I haven't been through the folder folder structure since the update.

     

    The Premiere issue was with the "new title from template"  that the title directory was bad in that it would only scroll to a certain point then the elements below that point could not be viewed/used.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 12:46 PM   in reply to DearlG

    As to Encore...All elements (except "images") in all categories are visable and seem to be more plentiful than in the previous, early fix that I applied. I did not rename any files, only folders in the structure as old/new as appropriate. I haven't been through the folder folder structure since the update.

     

    The Premiere issue was with the "new title from template"  that the title directory was bad in that it would only scroll to a certain point then the elements below that point could not be viewed/used.

    Excellent!

     

    The Premiere title template problem was very annoying. Good to hear it is fixed.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 17, 2012 3:45 AM   in reply to Stan Jones

    Stan Jones wrote:

     

    I've downloaded that Premiere and Encore content and nothing showed up in Encore. Then I solved it just renaming all the files that had a "loc" in extension and removed it. All "psdloc", "emloc" and "m2vloc" are now "psd", "em" and "m2v".

    The regular downloads for the additional functional content and the extended (buttons etc) for Encore, do not require renaming any files, and I find no occurrences of "psdloc" etc. The only google results I see for this are from torrent downloads. Where are you seeing the psdloc files?

    Those "loc" files are (were) located in Encore installation folder under the folders Lybrary and Styles (and their current subfolders).

    I think the problem was with Encore initialization of the Lybrary content. Some content it has initialized and worked without having to do anything (all Halloween content worked without any intervention). So when I investigated those folders I've noticed that all content (except Halloween) had those "loc" on filename extension. Changed it and voila!

     

    I've downloaded all the content directly from Adobe.

     
    |
    Mark as:
Actions

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (2)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points