Skip navigation
jbelzeradams
Currently Being Moderated

Video freezes, but Audio continues on timeline

Jun 29, 2012 11:07 AM

Tags: #help #premiere #sequence #playback #h264 #freeze #cs6

I'm working on a timeline with a mix of footage. It's mostly MXF files from the Canon C300 (which I used to create a custom sequence), a little bit of 5D, and some h.264 files.

 

I'm having an issue where my timeline will playback fine, but after some amount of time (sometimes 10 seconds, sometimes 3 minutes) the video will freeze, but the audio will continue playing. Timecode will continue to run as well.

 

I have to pause the playback and restart it to get the video to unfreeze.

 

I'd really appreciate any insight. I'd like to use premiere, but I cant even watch back my entire 6 minute timeline at this point without freezes...

 

Specs:

 

Mac Pro 3,1 w/ 10.7.4

 

Premiere 6.0.1

 

2x3ghz Quad Core

12 GB Ram

Nvidia GTX 470

AJA Kona 3 (With latest NDD Driver and Additional Adobe CS6 Driver)

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jun 29, 2012 1:48 PM   in reply to jbelzeradams

    Is this a relatively long project?  I have a PC project that is about 16 GB of AVCHD that has similar problems, especial if you scrub the timline.  It is with Adobe.  No comments yet

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 2, 2012 10:13 AM   in reply to jbelzeradams

    What happens when you render the Timeline? Do you still get the freezing, or does it play all the way through?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 2, 2012 10:34 AM   in reply to jbelzeradams

    Have you tried clearing your cache?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 2, 2012 12:03 PM   in reply to jbelzeradams

    I have some c300 footage I'll test, perhaps I can reproduce this as a bug.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 2, 2012 1:56 PM   in reply to RBemendo

    Unfortunately I can not reproduce this bug, i've been working with c300 footage for about 2hrs straight and not seeing the video freezing and audio continuing.  Try resetting your Pram, (restart holding command+option+p+r, until the C-chord chimes twice then release.)  I've run into a

    few strange bugs here and there where resetting Pram has usually helped.  Good luck.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 15, 2012 5:18 PM   in reply to jbelzeradams

    Hi,

     

    I'm also having the same problem with CS4 version.  I'm using Mpeg4 file shot on my canon 60d and it's freezing the video in places and continuing the sound.  The whole clip is just over 2 mins and I don't have any effects at all.

     

    Does anyone know how to solve this please???

     

    Cheers!

     

    Shan

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 15, 2012 5:21 PM   in reply to shanoscar

    CS4 is very different... you need to ask in that forum http://forums.adobe.com/community/premiere/premierepro_previous?view=o verview

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points