Skip navigation
Currently Being Moderated

help! avchd 720 50p sync issue

Jul 15, 2012 10:35 PM

Sorry for the similar post, but I've now realised what the major problem is exactly; hoping somone else has had it:

 

I've got avchd mts files, recorded at 50p.

Premiere is seeing them as 25fps, plays the video back at half speed (its smooth - so they ARE obvioulsy 50p files).

Plays the audio back at normal speed so nothing syncs.

 

VLC plays them back correctly

codec: h264 - MPEG-4 AVC (part10) (h264)

Frame rate:50

 

Interesting erightsoft super shows frame rate of 25 as well.

 

Same error with mercury playback on or off. Updated QT.

 

Video Codecs

TypeNameFormatBinaryVersion
ICMMicrosoft RLEMRLEmsrle32.dll6.1.7601.17514
ICMMicrosoft Video 1MSVCmsvidc32.dll6.1.7601.17514
ICMMicrosoft YUVUYVYmsyuv.dll6.1.7601.17514
ICMIntel IYUV codecIYUViyuv_32.dll6.1.7601.17514
ICMHelix I420 YUV CodecI420i420vfw.dll1.2.0.0
ICMToshiba YUV CodecY411tsbyuv.dll6.1.7601.17514
ICMCinepak Codec by Radiuscvidiccvid.dll1.10.0.13
ICMASUS ASV2 CODECASV2asusasv2.dll2.0.0.5
ICMHelix YV12 YUV CodecYV12yv12vfw.dll1.2.0.0
DMOMpeg4s Decoder DMOmp4s, MP4S, m4s2, M4S2, MP4V, mp4v, XVID, xvid, DIVX, DX50mp4sdecd.dll6.1.7600.16385
DMOWMV Screen decoder DMOMSS1, MSS2wmvsdecd.dll6.1.7601.17514
DMOWMVideo Decoder DMOWMV1, WMV2, WMV3, WMVA, WVC1, WMVP, WVP2wmvdecod.dll6.1.7601.17514
DMOMpeg43 Decoder DMOmp43, MP43mp43decd.dll6.1.7600.16385
DMOMpeg4 Decoder DMOMPG4, mpg4, mp42, MP42mpg4decd.dll6.1.7600.16385

 

is anyone willing to download a source file and see if they get the same thing?  If I can show that its an issue with the source file then at least I can stop trying to "fix" my hardware/software.

 

Ppro CS5 win7 x64.

 

Will upgrade to cs6 today if that will fix it!

heres a small sync test vid straight from camera

http://pixelpics.com.au/stuff/00001a.MTS

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jul 16, 2012 7:44 AM   in reply to getho

    What camera shot the footage?  My Sony NX5U AVCHD files use CABAC encoding and don't inject text into the file.  According to MediaInfo, your camera didn't use CABAC and there is text injected into the file.  MediaInfo also reports the frame rate as 25 fps.

     

    No matter what I try, the file you uploaded won't play back properly in CS5.5.  Not in the Source Monitor, not in a matching 25 fps sequence, not as a re-interpreted 50 fps subclip and not as the original 25 fps clip in a 50 fps sequence.  I get dropped frames and random frames from other parts of the clip.  My NX5U clips have *never* behaved that way.

     

    Jeff

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 17, 2012 7:07 AM   in reply to getho

    I'd double-check those exports. 

     

    The original clip duration is locked, The original clip speed is 50 fps.  Pr imports the clip at 25 fps, but with the original duration.  That means only half the frames ever get into Pr.  I can manipulate the video in Pr and the AME so that it syncs perfectly with the clip audio, but only the first half of the clip.  The frames from the second half of the clip never make it into the export/re-timing chain because they never got into Pr or the AME in the first place.

     

    Do you get similar results?

     

    NB: I think Pr knows the extra frames are there, but because the clip's duration is a constraint, it doesn't know what to do with them.  I think that's why I get random frames appearing from later in the clip when I play the clip back in the Source Monitor or in the timeline.  Yet another way to have lots of fun with temporally-compressed footage!

     

    Jeff

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points