Skip navigation
alexr62
Currently Being Moderated

Issues with CSS background image

Aug 6, 2012 4:58 PM

I've recently uploaded my website to a server, but the image I specified for the container div's background image property isn't loading. Also, an image called "logo3.png" that is supposed to be above the navigation bar loads in the Safari browser, but not Firefox.

 

When creating the site, I had a similar problem when trying to view its pages with Live View. Also, whenever I tried to add an image or other file into the HTML by using "browse," the site root folder would automatically be included in the link (With the site root folder being "GlennThomas," "Glennthomas/images/logo3.png" would appear instead of "images/logo3.png."

 

I didn't have any issues like this with the last website I created. Any help would be appreciated.

 

Here is the website URL:

 

www.glennthomasmusic.com

 

-Alex

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Aug 6, 2012 5:59 PM   in reply to alexr62

    im also having a similar problem so any help here would be appreciated.

     

    www.rochdalerostrum.com

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 6, 2012 6:35 PM   in reply to alexr62

    OK I have tested your images and they appear to be corrupted according the message sI am getting.  See these images (click if necessary to enlarge them)

     

    2012-08-07_0232_001.png

     

    2012-08-07_0232.png

     

    Please post your images on these forums for somebody to check them out or to correct them in a graphics program.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 6, 2012 6:38 PM   in reply to d4com

    d4com wrote:

     

    im also having a similar problem so any help here would be appreciated.

     

     

    Please post your question separately because your problem may be different from Alex.  You need to explain your problem as Alex has done.

     

    Good luck.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 7, 2012 4:36 PM   in reply to alexr62

    I'm showing that the paths to both bckg.jpg and transparentblack.jpg are not correct.

    Attachments:
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 7, 2012 7:59 PM   in reply to alexr62

    Is there any other way for you to access the image without me attaching it to a post? (bckg.jpg is 4.2 MB)?

     

     

     

    Your images are not where they should be.  I just checked in again and the following images are not in the correct folder:

     

    http://www.glennthomasmusic.com/images/bckg.jpg

    http://www.glennthomasmusic.com/images/graphics/transparentblack.png

    http://www.glennthomasmusic.com/images/graphics/transparentblack.png

    http://www.glennthomasmusic.com/images/graphics/logo3.png

     

    The following image is OK:

     

    http://www.glennthomasmusic.com/images/homemainlow.jpg

     

    You need to upload the images again in the folder called images for the bckg.jpg and images/graphics for the other three.

     

    We can't access the images if they are not in the correct place.

     

    I have checked in IE9 and FF 14.0.1.

     

    Good luck.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 8, 2012 5:16 AM   in reply to alexr62

    The paths in your CSS file are wrong.  You have this -

     

    background-image: url(images/bckg.jpg);

     

    and it should be this -

     

    background-image: url(../images/bckg.jpg);

     

    and this -

     

        background-image: url(images/graphics/transparentblack1.png);

     

    should be this -

     

        background-image: url(../images/graphics/transparentblack1.png);

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points