Skip navigation
Chris M. Weinstein
Currently Being Moderated

After Effects CS6 fails to render and I dont know why?

Aug 21, 2012 6:37 AM

I'm fairly new with After Effects and my problem is that when I am trying to render my movie, it fails to render at the exact same point every time. The point where it fails is when my 1st video is transitioning to my 2nd video in the movie. And when I try to RAM preview my movie, it wont render parts where one video transitions to another video. Earlier today there was an error coming up saying that frames could not render simultaneously and that I needed to fix my multiprocessing settings. I'm using both Quicktime Movie and MP4 files in this movie. Here are my Memory and Multiprocessing settings: http://gyazo.com/4974772d0a104f01c19257d75b790155

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 2:17 PM   in reply to Chris M. Weinstein

    You need to understand that 6 gigs is not enough to run AE efficiently.  You need to get more RAM.  For the time being, you should turn off multiprocessing (render multiple frames simultaneously) render with just one processor.

     

    Write back to tell us how things turn out.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 3:45 PM   in reply to Chris M. Weinstein

    Nope, sorrry, those effects don't help diagnose anything.

     

    If you answer these questions, we stand a fighting chance at diagnosis.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 13, 2012 5:48 PM   in reply to Chris M. Weinstein

    Twitch is a Video Copilot plugin - I believe it is pretty RAM heavy.  Try disabling that and see how it works.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 14, 2012 3:26 AM   in reply to Chris M. Weinstein

    Well, if it always happens at the same point, then eitehr consistently and predictably something is filling up - memory, disk drive, whatever - or the footage isdamaged at that exact spot. and yeah, on your system there is no relaistic way to use MP, so just leave it off...

     

    Mylenium

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Aug 21, 2012 2:50 AM   in reply to Mylenium

    Any update on this? I'm having the same problem!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 23, 2012 1:58 PM   in reply to j2300

    Export as Premiere Pro Project and open in Premiere.

     

    Ensure Twitch is placed in '/Library/Application Support/Adobe/Common/Plug-ins/CS6/MediaCore/'

     

    Render out the project.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points