Skip navigation
Currently Being Moderated

Presenter quiz action step upon a failing grade is not working.

Nov 15, 2012 12:35 PM

Tags: #quiz #presenter #action_help

I am using Adobe Connect 9 and Presenter 8.  I have made a quiz and added the action step that upon a failing grade (< 80%), that the quiz revert to slide 1.  I have allowed for 2 attempts.  This is not happening.  Nothing happens.  The quiz remains on the final grade reporting page.  If I close the quiz and then reopen it to take it again, nothing at all.  In fact, then only 10 or the original 22 questions show up.

 

I've set the action step in both the quiz and the question set in the pass/fail options window.

 
Replies
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Nov 15, 2012 1:52 PM   in reply to lngillespie

    You need to have a slide after the quiz resuts slide. The "Continue" button can't call an action unless there is something for it to continue on to.

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 1:13 PM   in reply to lngillespie

    When you get stuck on the last question can you click the next slide button on the play bar to get to the quiz summary slide?

     

    As to the Unlimited attempts, the number of attempts for the quiz should be set at the server level. Go to the Edit Information section of your course, and set the attempts to 2 there. Leave the number of attempts allowed in Presenter at 1. Setting it to 2 means that it only reports your answers if you fail it twice or pass it. If you fail it twice, then the server sees only the last attempt and tracks it as one attempt.

     

    Also, setting the number of attempts on the Presenter side of things will not restrict people from accessing it a second, third, fourth, etc. time from the server.

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Nov 19, 2012 8:20 AM   in reply to lngillespie

    Not sure about getting stuck at the end of the quiz. Maybe there is a slide that was missed/not tracked so it is not letting them move on. I'd call Support about that, 800-945-9120

     

    As to the tracking, set the number of attempts allowed in Presenter to one. This may mean that the fail branching is no longer needed, as they will not be able to interact with the quiz again untill they close and reaccess the training from the server. Then on the server set the number of attempts to 2. This way Presenter will report the user interactions, pass or fail, and they will have only two attempts to pass the course. After they pass or fail it twice, the learner will access the training in Review Mode, where their interactions are no longer tracked.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 19, 2012 11:58 AM   in reply to lngillespie

    Hello,

     

    Any possiblility of share your Presentation with us on tcssup@adobe.com ?

     

    Thanks,
    Vikram

     
    |
    Mark as:
  • Anjaneai Srivastava
    1,028 posts
    Oct 17, 2011
    Currently Being Moderated
    Nov 19, 2012 12:27 PM   in reply to lngillespie

    Hi,

     

    You can add multiple attempts by going to --

     

    Quiz-- Manage-- Edit Quiz-- Pass/Fail.

     

    PresenterAttempts.jpg

     

    Thanks,

    Anjaneai

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 21, 2013 5:12 PM   in reply to lngillespie

    I have similar problem,

     

    I have a quiz inside a presentation (Adobe Presenter 8, MS Power Point),

    in the "Pass and Fail Options" of the quiz, I set the pass/fail options,

    I would like the learner to be transported to a website when they have successfully complete the quiz,

    so in the  "if passing grade action" i select to open a URL, and insert the valid URL

     

    after the quiz, the quiz stop at the marks report, and the "continue" button doesn't take the student to the URL.

    did i forget something?

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Feb 22, 2013 8:37 AM   in reply to akuswara3

    You must have a slide after the quiz results slide. This is because the action that is cued based on the passing or failing grade happens as the presentation leaves the quiz results slide.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 26, 2013 7:48 PM   in reply to Jorma Jennings

    nope.. not working even after i add a slide at the end.

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 11:57 AM   in reply to akuswara3

    Have you tried creating an new quiz in a different PPT deck and seeing if the behavior is still not working? I'll see if I can dig up where that functionality lies elsewhere.

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 12:16 PM   in reply to Jorma Jennings

    Ok, in testing the passing of the URL works when hitting the continue button, but if I don't have the http:// placed in front of the URL in Presenter (was placed automatically when putting 'www' at the begriming of the URL) then a local file path call is attempted instead of going to the URL.

     

    Additionally looking at the viewer.xml file in the published presentation, there is a line at the bottom of the file that shows the action that will happen when the user passes/fails. It should look similar to this:

     



    <quiz quizID="10004" title="Quiz" numQuizAttemptsAllowed="1" minScore="0" passingScore="80" percent="true" passingGradeAction="url" passingGradeActionArg1="http://www.yahoo.com" passingGradeActionArg2="1" failingGradeAction="nextSlide" failingGradeActionArg1="" failingGradeActionArg2="1" questionAdvance="optional" quizAdvance="optional" showProgress="minimal" allowBackwardMovementInQuiz="true" allowReviewMode="true" passedScoreFeedback="Passed" failedScoreFeedback="Failed" shuffleQuestions="0">
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 12:49 PM   in reply to Jorma Jennings

    I tried to remove all the slides that contain the quiz and rego the quiz, but i haven't done so in a new file. I'll try to do that today when i get to the office,  so make a completely new file and redo the quiz?

     

    Andreas Kuswara

    Sent from mobile

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 1:07 PM   in reply to akuswara3

    I would just create a single question quiz with a slide after the question slide to use to validate that it does work. Something like this:

     

    http://realeyesconnect.adobeconnect.com/p3fr15xynsk/

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 2:43 PM   in reply to Jorma Jennings

    I created a new slide just from random template in PowerPoint

    And insert 3 questions, since I want to test the x% passing grade as well.

    But it’s still not working

     

    http://screencast.com/t/n7YzWwlkLLy

     

     

     

    Andreas U Kuswara

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 2:45 PM   in reply to Jorma Jennings

    This is the part of the code in viewer.xml that you mention, the URL is there but it’s not transferring to the URL.

     

     

     

     

    Andreas U Kuswara

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 2:48 PM   in reply to akuswara3

    Playing it locally may be the issue. It could be a Flash Security setting that will not allow it to call to the web. Have you tried playing it from a Connect or other web server?

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 2:49 PM   in reply to Jorma Jennings

    Also, what version of Presenter are you using? Figured we should put that out there.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 2:50 PM   in reply to Jorma Jennings

    I won’t be publishing to the Adobe Connect,

    If I FTP upload it to a normal web server, should it work?

     

     

    Andreas U Kuswara

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 2:51 PM   in reply to Jorma Jennings

    I’m using Presenter 8 with Microsoft PowerPoint 2013 on Windows 7 machine.

     

     

    Andreas U Kuswara

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 2:59 PM   in reply to Jorma Jennings

    Ah.. it works

    http://csusap.csu.edu.au/~akuswara/testweb/play2/index.html

     

    but in the original project, it didn’t work.

    So I’ll just redo the quiz in a new pptx file and upload it to the web, I’ll let you know how it goes.

     

    Would the “preview” also encounter the same problem since it’s running from local?

     

     

    Andreas U Kuswara

     
    |
    Mark as:
  • Jorma Jennings
    1,838 posts
    Jul 5, 2007
    Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 3:02 PM   in reply to akuswara3

    Preview will most likely have the same issue. The only way to get a truly honest test of the presentation is to play it from a web server.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 27, 2013 5:52 PM   in reply to Jorma Jennings

    It works.

    Curious though, I start from a new file, use the same template, and enter the question one by one again, luckily there are only 10 of them, and upload to web server and viola… all work.

    Maybe it’s better to work out and prepare the quizzes beforehand than to fiddle around with the question items in the system when it’s already in there?

     

    Cheers

    Andreas

     

    Andreas U Kuswara

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points