Skip navigation
RWCastro
Currently Being Moderated

Effects Gallery problems

Nov 14, 2012 8:17 PM

Tags: #10? #photoshop_elemnts

I am using PSE 10 and am having problems when I click on Effects.  The gallery opens up completely empty with absolutely no options to choose from being displayed.  I am only having this problem with PSE 10 as earlier versions seem to be working fine. I have tried turning PSE off and back on and have even rebooted, but nothing seems to be working to correct the problem.  Any suggestions on where I can go from here?

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Nov 14, 2012 11:02 PM   in reply to RWCastro

    Hi,

     

    Please go to the follwoing location:

     

    C:\ProgramData\Adobe\Photoshop Elements\10.0\Locale\<locale>\

     

    and move the Mediadatabase.db3 file to some other location, so that its removed from this location.

     

    Close Editor if already launched and then launch it again.

    It will start making this database file. Your Editor will remain in hang state for some time. Let it do its processing. It may take about upto 15min.

     

    See if it works.

     
    |
    Mark as:
  • 99jon
    12,821 posts
    Jan 6, 2010
    Currently Being Moderated
    Nov 15, 2012 4:57 AM   in reply to RWCastro

    You may need to show hidden system files to find the ProgramData folder. Follow these instructions:

     

    http://windows.microsoft.com/is-IS/windows-vista/Show-hidden-files

     

    Click to view

    MDBdb3PSE10.png

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Dec 5, 2012 11:37 PM   in reply to RWCastro

    Are you able to resolve your problem?

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points