Skip navigation
Scotraw
Currently Being Moderated

LR4 defaulted

Nov 16, 2012 2:48 AM

Can anyone tell me why my LR4 seems to have defaulted to original set up, no photos showing, personalised id plate returned to adobe original ? any help would be appreciated...

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 3:45 AM   in reply to Scotraw

    Sometimes the preferences go bad, and Lightroom starts over with a freshly created new set - wipes all prefs completely from existence in one stroke... I've had this happen before too.

     

    This is precisely why it's a good idea to keep your preferences backed up.

     

    Rob

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 16, 2012 4:34 AM   in reply to Scotraw

    Lr brain-fart, me-thinks - unless you inadvertently deleted the preferences file, you probably did nothing wrong...

     

    I mean, it's worth checking the lrprefs file to see how big it is, and maybe even load it in a text editor if you have the inclination. If my theory is correct, it will be relatively small at this point, and be missing some info that was previously not missing. Either that or I'm wrong... - do you have a backup you could compare it too - size-wise at a minimum... Scooter Software's Beyond Compare (file comparison) at a maximum.

     

    Cheers,

    Rob

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points