Skip navigation
Jean Gangolf
Currently Being Moderated

Face recognition in PSE 11 not working

Nov 29, 2012 2:14 AM

Tags: #face_recognition #photoshop_elements_11 #organizer_11

Hello

 

Please forgive me if this is some kind of long, or the question has already been asked in the Forum. My search did not give me a real result.

 

I am a complete novice in PSE Organizer.

 

My configuration:PSE 11

Windows 7 64 bit

Everything up to date

I imported my existing data’s  in the standard catalogue

 

Face Detection "manually" performed.

 

On the first day (program start) no success with it.

 

The following day (new trial) this function was of (even very) good use.

 

To improve the duration and clarity I only scanned a single folder (no album!). Important: while doing that, I noticed that in a tray at the bottom a "circle" has gone around. Later I found out that this is the creation of thumbnails. So for sure this "thumb-nailing" was not completed! But it worked...

 

Yesterday I started the program at new. No possibility for a face recognition. So I startet completely at new, creating a new catalogue, and importing all data’s at new. Deleting the „old“ catalogue. Overnight then automatically create the miniaturization alone.

 

This morning, same procedure: a single image selected (with enough easily recognizable faces), and start the face recognition. During a very brief moment, a small pop on the screen is visible, where I can see a progress bar filling up. But no faces suggested to set a name on it.

 

Hope these infos are enough to get some hints

 

Jean Gangolf

 

PS. Please apologize if I braked all rules and posted this question 2 times: once in German and once in English.

 
Replies
  • 99jon
    12,821 posts
    Jan 6, 2010
  • Currently Being Moderated
    Nov 29, 2012 2:54 AM   in reply to Jean Gangolf

    Please go to C:\Users\<username>\AppData\Roaming\Adobe\Elements Organizer\11.0\Organizer and delete psa.prf , status.dat files.

     

    Now launch Organizer and see if it works.

     

    Thanks

    Andaleeb

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Nov 29, 2012 10:46 AM   in reply to Jean Gangolf

    Glad to know that

     

    Thanks

    Andaleeb

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 27, 2013 1:55 PM   in reply to andaleebfatima1

    The good news:  Deleting these two files DOES fix the problem. 

    The bad news : I have had to go through the process three times since mid December 2012, and several others I know have had to do it too.

     

    Please produce an update to fix this.  I've been a loyal advocate of PSE since ver 4 and have purchased every version since.  This is a serious bug and more than cancels out the advantages of the new version.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (1)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points