Skip navigation
Currently Being Moderated

new flash player 11 update doesn't work with internet explorer 8

Jan 13, 2013 1:06 PM

I have Windows 7 and IE 8. This is a home desktop computer.

When the latest update of FlashPlayer 11.5.502.146 was automatically installed on Jan 9, IE8 stopped working. I can navigate to a site, but then it just freezes. I can not click any toolbar or other buttons or links--I can not even close IE--I have to use task manager. If I disable Flashplayer, IE works fine, but then of course no content can be displayed. If I go to a site and then enable Flashplayer, I can't click on anything again, so that doesn't work. HELP. Does the newest update not work with IE8?

 
Replies
  • Chris Campbell
    9,456 posts
    May 4, 2010
    Currently Being Moderated
    Jan 17, 2013 5:11 PM   in reply to srfj

    This sounds like a problem that might be addressed in our latest 11.6 beta release.  Could you give this updated version a try and let me know if it helps?

     

    http://labsdownload.adobe.com/pub/labs/flashruntimes/flashplayer/flash player11-6_install_win_ax.exe

     
    |
    Mark as:
  • Chris Campbell
    9,456 posts
    May 4, 2010
    Currently Being Moderated
    Jan 18, 2013 1:40 PM   in reply to srfj

    No need to uninstall your current version of Flash Player.  I would save the file to my desktop, then double click to start the installer.

     
    |
    Mark as:
  • Chris Campbell
    9,456 posts
    May 4, 2010
    Currently Being Moderated
    Jan 29, 2013 4:19 PM   in reply to srfj

    Excellent, thank you for posting back!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 5, 2013 5:05 AM   in reply to Chris Campbell

    I have a similar problem. I've Win XP SP3 with IE 8. For last few months I've noticed that Flash Player is not able to play flash audio/video on a webpage i.e., upon visiting a page the flash player starts loading but it does not finish - a circle keeps rotating - player does not manage to display 'Play' button. I've uninstalled and reinstalled Flash Player 11.5.502.146. Also, installed Flash Player 11.6.602.161 from above link. But, with same result.

     

    Same behaviour is repeated in FireFox 18.0.1 with Flash Player 11.5.502.146. It seems that something else is not allowing flash player to play. I've latest Java 7 Upd 13, ZoneAlarm 11 and Avast 7.0.1474.

     

    (Note: I've another PC with Win XP SP3, IE 8 and FireFox 18.0.1 and Flash Player 11.5.502.146 works well. It has Java 7 Upd 13. It has ZoneAlarm 11 and Windows Defender AV)

     

    Can anyone help?

     
    |
    Mark as:
  • Chris Campbell
    9,456 posts
    May 4, 2010
    Currently Being Moderated
    Feb 5, 2013 4:12 PM   in reply to Rajesh Kothari

    @Rajesh - This sounds like something is blocking/interfering with the flash content being downloaded to your system.  I'd recommend temporarily disabling (or uninstalling) Avast and ZA to see if that makes a difference.  Alternatively, you could also boot into safe mode with networking enabled to rule out other utilities/services causing conflicts.

     

    http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddo cs/en-us/boot_failsafe.mspx?mfr=true

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 5, 2013 10:41 PM   in reply to Chris Campbell

    Dear Chris,


    I tried both i.e., disabling Avast and ZoneAlarm; and Win Safe mode with networking. Still same problem continues with FP 11.6.602.161.

     

    In both cases, the flash player test is saying "working" with ball bouncing at http://helpx.adobe.com/flash-player/kb/find-version-flash-player.html

     

    I feel it's not the content loading but before that something else is stopping Flash Player to load and display 'Play' button. If 'play' button was appearing and it would not play then content may be getting blocked but in this case 'play' is not showing up. So, issue is somewhere else.

     

    Waiting to hear from you. Thanks.

     
    |
    Mark as:
  • Chris Campbell
    9,456 posts
    May 4, 2010
    Currently Being Moderated
    Feb 6, 2013 3:28 PM   in reply to Rajesh Kothari

    Can you point me to a page where this occurs?  Does it happen with all video sites (youtube, Vimeo etc?)

     

    Thanks,

    Chris

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 15, 2013 10:43 AM   in reply to srfj

    FYI, I'm getting No Sound since Flash updated itself....see: http://forums.adobe.com/thread/1154187

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points