Skip navigation
Joanne Read
Currently Being Moderated

how do I tether my Nikon D600 to Lightroom on my Mac Book Pro?

Mar 7, 2013 9:50 PM

how do I tether my Nikon D600 to Lightroom on my Mac Book Pro?

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Mar 8, 2013 5:37 AM   in reply to Joanne Read

    Lightroom has announced support for D600 files but has not yet announced tethering support. You will need to wait until LR releases an update (Possibly 4.4) to tether your D600 to Lightroom.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 8, 2013 7:12 AM   in reply to Joanne Read

    Joanne Read wrote:

     

    how do I tether my Nikon D600 to Lightroom on my Mac Book Pro?

    Even though Adobe is dragging their feet offering support ... you are in luck since you are using an OS X product ... you don't have to wait until Adobe thinks it's time to offer you a solution ... you can tether with your D600 right now and it won't cost you a one cent ... because Apple added tethering support back in October 2012 ...

     

    It's slightly convoluted though.

     

    On you Macbook Pro there is an app installed by default called Image Capture. Start Image Capture, plug your camera into the laptop with the USB cord. Thurn on the camera. Then from the Menu go to: File>Take Picture ... this will open a dialog box that you can designate a folder to save your images. Then point Lightroom to that folder in "watched folder" mode and you are in business ... takes a touch longer to see your results in Lightroom than if you were tethering directly ... but you can get the job done.

     

    Keep in mind you can't trigger the camera or adjust settings from within Lightroom ... but you can see you results and begin work on your images very quickly ...

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 19, 2013 5:22 AM   in reply to Joanne Read

    This is for the Nikon D600 users like me...

    Tethering a Nikon D600 using LR 4 or 4.3 or 4.4

     

    http://www.youtube.com/watch?v=a5pCv5fJ5nM

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 19, 2013 5:22 AM   in reply to Butch_M
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 23, 2013 9:15 PM   in reply to photohq

    I tried this and it didn't work for me.  I tried it with LR 4.4 and with 5 beta.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 23, 2013 9:23 PM   in reply to TP_Chap

    I had to reboot.  Now it works. 

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points