Skip navigation
debaniehael
Currently Being Moderated

Adobe Premiere CS6 APPCRASH Fault Module Name:dvamarshal.dll

Mar 21, 2013 3:32 PM

Tags: #adobe #premiere #cs6 #fault #appcrash #dvamarshal.dll

Hi, I have successfully downloaded and used a few CS6 programs in my new Creative Cloud membership, i.e. Photoshop, Flash, Bridge.

 

However, I've downloaded and installed and updated, twice, Adobe Premiere CS6. I did uninstall it in between installs.

 

The program won't open. The error message I keep getting is:

 

Problem signature:

  Problem Event Name:    APPCRASH

  Application Name:    ADOBE PREMIERE PRO.EXE

  Application Version:    6.0.3.0

  Application Timestamp:    505748bf

  Fault Module Name:    dvamarshal.dll

  Fault Module Version:    6.0.3.1

  Fault Module Timestamp:    505737ee

  Exception Code:    c0000005

  Exception Offset:    0000000000030ff1

  OS Version:    6.1.7601.2.1.0.768.3

  Locale ID:    1033

  Additional Information 1:    bc8d

  Additional Information 2:    bc8dea4e9dd9b75bfdb3ece306df51b9

  Additional Information 3:    a1f5

  Additional Information 4:    a1f5d345bd6ec37be171cb28c9fbe7f4

 

Read our privacy statement online:

  http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

 

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

  C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

 

***********

 

My computer is an HP Envy 15 Notebook PC running Windows 7 Home Premium.

 

Processor: Intel Core i7-3610QM 2.30GHz

 

8GB RAM

 

64 bit OS

 

Any suggestions on how to correct this? I don't want to go to a full computer reformat if there is a simpler solution since I just did one recently. Is there anything I can update or download as a patch, perhaps to fix this?

 

Thanks for any advice! I appreciate your time and looking into this.

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Mar 21, 2013 3:34 PM   in reply to debaniehael

    Are you updated to Premiere Pro CS6 (6.0.3)?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 21, 2013 4:18 PM   in reply to debaniehael

    >Intel HD Graphics 4000 and Radeon HD 7750M.

     

    First, do not use Windows Update... you must go to the vendor web site and check

     

    Second, you need to tell your computer to use your more powerful graphics adapter... the Radeon

     

    Dual video laptop problems

    -http://helpx.adobe.com/premiere-pro/kb/error---preludevideo-play-modul es.html

    -http://forums.adobe.com/thread/1001579

    -Use BIOS http://forums.adobe.com/thread/1019004?tstart=0

    -link to why http://forums.adobe.com/message/4685328

    -http://www.anandtech.com/show/4839/mobile-gpu-faceoff-amd-dynamic-swit chable-graphics-vs-nvidia-optimus-technology/2

    -HP Fingerprint/Password conflict http://forums.adobe.com/thread/911575

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 22, 2013 5:34 AM   in reply to debaniehael
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 22, 2013 7:30 AM   in reply to debaniehael

    I tried getting into my BIOS but didn't see the option to reset there.

     

    Wait...did you actually get into the BIOS?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 22, 2013 11:15 AM   in reply to debaniehael

    You're right -- it's best to get the system problems solved first.  It may indeed make Pr work properly.

     

    Jeff

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 22, 2013 11:15 AM   in reply to debaniehael

    Every similar message I have read about this kind of problem (many others that I did not include in the links I posted in #8) have indicated that Premiere (both Pro and Elements) will not run well... if at all... when a computer has switchable graphics adapters

     

    If your BIOS does not include any option to turn off the motherboard graphics chip, it is my opinion... from those other messages... that you will not get Premiere to work

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 22, 2013 2:41 PM   in reply to debaniehael

    I do have Elements, and it works well enough. It does seem to take a very long time to load, but it does load, and it doesn't crash

    This appears to be normal, and goes back to at least PrE 4.0. PrE 11 is no quicker to load, about twice as long as any version of PrPro that I have used. Sometimes, if I re-launch PrE, it will load a bit more quickly, but still slower than PrPro does. Why? I have never read an explanation. I think that it is just the way that PrE is coded, and would not use its load time as a benchmark for anything.

     

    Good luck with the PrPro issues,

     

    Hunt

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jan 27, 2014 5:43 AM   in reply to debaniehael

    It is possible that Adobe Premier Pro.exe is blocked in Firewall. Unblock it, if so.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points