Skip navigation
uppalo52
Currently Being Moderated

Creative Cloud: InDesign and Illustrator installation failure

Mar 25, 2013 9:29 AM

I recently purchased access to Creative Cloud, prior to that I had a trial version of Illustrator (that worked just fine) and attempted to do the trial of InDesign (which did not work, everytime that I tried to open the program it would crash and close).  I have tried to download and install both InDesign and Illustrator from Creative Cloud a number of times only to receive errors in the installation process. I have tried to change the font permissions on my computer (since that seems to be the folder affected), uninstalling and then re-installing InDesign and Illustrator with no success.

 

 

Here are the installation error messages for InDesign:

 

Exit Code: 6

Please see specific errors below for troubleshooting. For example,  ERROR: DF040 ...

 

 

-------------------------------------- Summary --------------------------------------

 

- 0 fatal error(s), 2 error(s)

 

 

 

----------- Payload: Recommended Common Fonts Installation 2.0.0.0 {DE7C6FA1-AF75-48A8-B495-CFAD529BCC3D} -----------

 

ERROR: DF040: Failed to add Font 'C:\Windows\Fonts\ACaslonPro-Bold.otf'. Error: 2(Seq 3)

 

----------- Payload: Required Common Fonts Installation 2.0.0.0 {311CDC89-AC18-4344-9EC9-0225328C73D3} -----------

 

ERROR: DF040: Failed to add Font 'C:\Windows\Fonts\AdobeArabic-Bold.otf'. Error: 2(Seq 3)

 

---------------------------------------------------------------------- ---------------

 

 

 

 

 

Here are the installaiton errors that appear for Illustrator:

 

Exit Code: 6

Please see specific errors below for troubleshooting. For example,  ERROR: DF040 ...

 

 

-------------------------------------- Summary --------------------------------------

 

- 0 fatal error(s), 4 error(s)

 

 

 

----------- Payload: Recommended Common Fonts Installation 2.0.0.0 {DE7C6FA1-AF75-48A8-B495-CFAD529BCC3D} -----------

 

ERROR: DF040: Failed to add Font 'C:\Windows\Fonts\ACaslonPro-Bold.otf'. Error: 2(Seq 3)

 

----------- Payload: Recommended Common Fonts Installation x64 2.0.0.0 {8085C16A-3148-40B4-BC8B-12ED59C9C478} -----------

 

ERROR: DF040: Failed to add Font 'C:\Windows\Fonts\ACaslonPro-Bold.otf'. Error: 2(Seq 4)

 

----------- Payload: Required Common Fonts Installation 2.0.0.0 {311CDC89-AC18-4344-9EC9-0225328C73D3} -----------

 

ERROR: DF040: Failed to add Font 'C:\Windows\Fonts\AdobeArabic-Bold.otf'. Error: 2(Seq 3)

 

----------- Payload: Required Common Fonts Installation x64 2.0.0.0 {63594DD4-0241-422A-93A5-B6530040E1C7} -----------

 

ERROR: DF040: Failed to add Font 'C:\Windows\Fonts\AdobeArabic-Bold.otf'. Error: 2(Seq 4)

 

---------------------------------------------------------------------- ---------------

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Mar 25, 2013 9:32 AM   in reply to uppalo52
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 25, 2013 11:16 AM   in reply to uppalo52

    Hi,

    Please move all the fonts creating error to another location (lets say to your desktop) from C:\Windows\Fonts\and reinstall.

    Here are the fonts creating prpblem in the installation:

    1.     ACaslonPro-Bold.otf

    2.     AdobeArabic-Bold.otf

    Move these two fonts back to the same location after successfull install of Adobe products.

    Thanks

    Kapil Malik

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Mar 28, 2013 1:15 PM   in reply to uppalo52

    Uppalo52 you are welcome to contact our chat support team at http://adobe.ly/yxj0t6.

     

    To confirm you were unable to locate Adobe Casalon Pro and Adobe Arabic in the C:\Windows\Font directory?  If you are unable to locate them then it could be a write permission issue.  Have you tried adjusting the file permissions on the C:\Windows\Font directory using the directions provided by Mylenium in message #1?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 7, 2013 2:38 AM   in reply to uppalo52

    Hi ,

    I agree with Jeff. If you are not able to locate these files mentioned in the log file you should try activating hidden administrator account in case of windows and Root account in case of MAC and retry the install in that user account.

     

    Thanks

    Kapil Malik

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points