Skip navigation
SheckyL
Currently Being Moderated

Slow BR build with previously transcoded media (CS6 Mac)

Apr 11, 2013 4:43 PM

Tags: #buttons #blu-ray #encore #encode #cs6 #build #transcoding #bluray #encore_cs6

Very simple BR: 1 menu with 1 button and 1 timeline. All media was transoded using AME.

 

 

Build starts at what seems to be a normal pace, then during the "Building Movies" stage it slows down to a crawl with 24 seconds left. Screenshot attached

 

Screen Shot 2013-04-11 at 4.32.08 PM.JPG

 

Some THINGS:

 

 

1) Encore still seems to be working, at least it's churning away on one of my Mac Pro cores in Activity Monitor

 

 

2) It appears to be working on the file BDMV/DB/BDMV/STREAM/00001.m2ts as that file is slowly growing larger

 

 

3) The movie in the timeline is 4.1 GB, and there already is BDMV/DB/BDMV/STREAM/00003.m2ts which is 4.1 GB.

 

 

4) In the build progress, it already previously built a 4.1 GB movie

 

 

5) I think it is building the timeline a second time, this time transcoding the already transcoded file

 

 

Any thoughts on this nonsense?

 

 

Mac Pro 5,1

OS X 10.7.5

CS6 with all current updates

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Apr 11, 2013 9:13 PM   in reply to SheckyL

    Post a screen shot of the Project panel.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 12, 2013 10:40 AM   in reply to SheckyL

    I noticed the transition, but did not see why that would be an issue. Almost suggested you do what you did - remove to see if it mattered.

     

    I suspect the settings for the transition. change the transcode setting to automatic and see if Encore handles it.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 12, 2013 11:32 AM   in reply to SheckyL

    I don't see anything that should cause this problem.

     

    If the motion background is 2.5, you might try that (instead of 2.25) as the duration.

     

    What are your default transcode settings? What is the motion background setting?

     

    You might try changing that background setting to automatic, to see if that matters.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 12, 2013 4:11 PM   in reply to SheckyL

    What did you do with the loop point? It was at 1:15.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points