Skip navigation
Currently Being Moderated

Dreamweaver Quits on Launch - NSImageCacheException

Apr 21, 2013 2:19 PM

Hi,

 

Have been happily using Dreamweaver CS6 for quite sometime but after a recent restart the app no long launches.  Quickly into launch I see this error in the crash report:

 

*** Terminating app due to uncaught exception 'NSImageCacheException', reason: 'Cannot lock focus on image <NSImage 0x18d8e570 Size={0, 0} Reps=(

    "NSCachedImageRep 0x18d8f230 Size={37, 0} ColorSpace=NSCalibratedRGBColorSpace BPS=8 Pixels=37x0 Alpha=YES"

)>, because it is size zero.'

 

Any help would be appreciared...thanks!

 

Rick

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Apr 21, 2013 10:03 PM   in reply to Rick Lupert

    Hi,

     

    I found a link where a similar problem has been solved. Can you look and see if it helps you too?

     

    https://discussions.apple.com/thread/3053979?start=0&tstart=0

     

    Thanks,

    Preran

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 21, 2013 11:42 PM   in reply to Rick Lupert

    I have forwarded your query to the support engineers. Will track this thread to see how it goes.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 22, 2013 12:48 AM   in reply to Rick Lupert

    @Rick, Assuming you're on Mac OS, what is your screen resolution? NSImage is an Objective C (Mac native Cocoa code - which is what DW is built on for Mac) variable and usually returns this error if your screen resolution is too low to render all graphic UI elements required for DW.

     
    |
    Mark as:
  • Sudarshan Thiagarajan
    4,000 posts
    Oct 15, 2010
    Currently Being Moderated
    Apr 22, 2013 12:49 AM   in reply to Sudarshan Thiagarajan

    If you're on a big screen with good resolution, this error may also be caused due to a corrupt cache. Try to trash your cache by following instructions here: http://forums.adobe.com/thread/494811

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 23, 2013 2:10 AM   in reply to Rick Lupert

    Did you tried with any other user account?

    On mac you can try enabling the root user account and then login with the root user account.

    Try to use the application on this user account.

     

    Refer the below link to get the help on 'How to enable the root user'

     

    http://support.apple.com/kb/ht1528

     

    -Harshit yadav

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Apr 24, 2013 11:14 AM   in reply to Rick Lupert

    Hi Rick,

     

    Thank you for letting us know. We are glad to know that you are all set now. I have marked your answer as correct to help other users who come across this thread.

     

    Have a wonderful day!

     

    Thanks,

    Preran

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points