Skip navigation
Currently Being Moderated

Bug with Refine Edge

May 4, 2013 2:13 PM

Hi Guys

I just noticed of some of images that Refine Edge creating a strange color around the selection, see my screen attached

any idea why I have this idea

 

Many thanks, ThierryScreen shot 2013-05-04 at 5.13.37 PM.png

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    May 4, 2013 5:23 PM   in reply to thierry.dehove

    Looks like the result of "Decontaminate Color"? Did you use that in the Refine Edge dialog?

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 4, 2013 6:17 PM   in reply to thierry.dehove

    I like the Decontaminate Color feature and use it a lot, but sometimes it seems to "decontaminate" too much in some areas, and not enough in others. Here is a nice video on using Quick Select Tool and some of the features in the Refine Edge (Mask) dialog:

    Martin Evening Refine Edge

    and  video  from Adobe's Russell Brown on the topic.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 4, 2013 6:41 PM   in reply to thierry.dehove

    Also, a word of advice, I would be more judicious using the term "Bug" when posting, when you really mean to say that a command, tool or feature was acting in an unexpected manner. I'm sure the Photoshop Enginneers who frequent this forum would appreciate that! :)

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 4, 2013 8:03 PM   in reply to thierry.dehove

    Hmm. The Decontaminate Color command should be unchecked by default. But now that you know. Have a great weekend!

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 5, 2013 12:55 AM   in reply to charles badland
     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 5, 2013 8:03 AM   in reply to r-bin

    see also

    http://forums.adobe.com/message/4414661#4414661

    Now THAT looks like a bug! I certainly see it here as well.

    Have you filed a report?  Looks like Decontaminate Color is influenced by View Percent. Way to late to address in CS6. Maybe Adobe has some rational for it, but I'm very surprised that view percentage should have any effect on any command.

    DeCon_100.jpgDeCon_16.jpg

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 5, 2013 11:34 AM   in reply to charles badland

    charles badland wrote:

     

    Have you filed a report?

    No, I don`t know english enough to do that. )


    Maybe you? )

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    May 6, 2013 6:50 AM   in reply to r-bin

    I posted a description of the behavior on Photoshop.com (Adobe's OTHER Photoshop user forum) in the "Problem" section. Adobe no longer has a dedicated bug report page. So, hopefully someone from Adobe will see it here or there and comment. You can go to Photoshp.com and navigate to Problems and click on the button near my post to indicate you have same problem. That will make it more visible to Quality Engineers who monitor posts there.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points