Skip navigation
nerosunero
Currently Being Moderated

Illustrator CC Live Paint - Gap Detection BUG

Jul 8, 2013 5:52 AM

Tags: #illustrator #problem #bug

In Illustrator CC every time I click Merge Paint I need to go back to Live Paint > Gap Options > and reset Gap Detections to "Paint stop at Small Gaps". Despite I set "Paint stop at Small Gaps" as my default many times now, it seems that Illustrator CC  does reset it automatically to "Custom Gaps" and therefore Merge Paint doesn't work correctly. A nightmare, I am forced to use Illustrator CS6!

Any tips?

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Jul 8, 2013 5:54 AM   in reply to nerosunero

    Please show some screenshots and describe step by step

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 8, 2013 11:22 AM   in reply to nerosunero

    I tried to reproduce this, but couldn't.

     

    May have to do with something in your artwork, which is difficult to reproduce.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Jul 9, 2013 5:02 PM   in reply to nerosunero

    This is a user to user forum.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 15, 2013 3:54 AM   in reply to nerosunero

    I have the same problem... It is driving me nuts.

     

    If I copy and paste a live paint from one document to another the issue occurs.

     

    If I copy and past in the same document the gap detection breaks, adding any line, scaling or changing line weights causese the gap detection to revert to custom.

     

    Very very annoying, did you find a fix?

     

    I have tried making a new user profile, uninstalling etc etc and have just done a clean install (for other reasons) of my machine and the issue is still there.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 15, 2013 4:59 AM   in reply to nerosunero

    My new employer does not have earlier versions of illustrator...

     

    I am stuck.

     

    Thanks

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 15, 2013 11:34 AM   in reply to nerosunero

    Hi,

     

    I found this when I setup the shortcut keys for gap options and did the combo with nothing selected.

     

    I set default and hoped...

     

    However, the issue still arose, maybe it is system specific? as there are not so many posts on the issue.

     

    I am using a macbook pro 2010 with a crucial SSD and with a optibay additional hard drive.... is this similar to you?

     

    I am running mavericks, but also had the issue with Mountian Lion.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 15, 2013 11:56 AM   in reply to JJid

    This thread is strangely familiar to me. There are bugs in AICS6 that have never been resolved and never will be. I paid for CC for a year without being able to use Illustrator in my workflow. Adobe has acknowledge the bug and fixed it in CC, but CS6 has been left useless to me. If I did not have CS5 to fall back on I would be VERY out of luck. Needless to say, I am not enthusiastic about CC! I hope your experience will be better.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points