Skip navigation
Robert Olding
Currently Being Moderated

Dreamweaver CC won't launch - Mac OS 10.8.5 - No Crash Logs Created

Sep 23, 2013 4:53 PM

Dreamweaver CC won't launch at all on my machine anymore.  All the other Adobe CC applications work just fine. 

 

 

I've uninstalled and reinstalled all my CC applications and done it again for good measure.  I've uninstalled all my fonts and reinstalled the normal Mountain Lion fonts and the fonts installed with the Adobe CC apps.

 

 

Creative Cloud desktop is installed. It has update Dreamweaver to version 13.0.0.6391.  I'm aware that there is a version 13.1 out there, but Creative Cloud tells me I'm up-to-date and I have no more requests.

 

 

When launching Dreamweaver, It bounces in my dock for a brief second, then disappears.  No crash log is created. The Console app shows the following entry after a number of attempts to launch Dreamweaver:

 

 

9/23/13 5:48:44.841 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3ee3ee].com.adobe.dreamweaver-13.0[3161]) Exited with code: 97

9/23/13 5:49:47.465 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3f43f4].com.adobe.dreamweaver-13.0[3188]) Exited with code: 97

9/23/13 5:50:10.735 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3f83f8].com.adobe.dreamweaver-13.0[3196]) Exited with code: 97

9/23/13 5:50:30.075 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3f93f9].com.adobe.dreamweaver-13.0[3199]) Exited with code: 97

9/23/13 5:50:55.044 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3fa3fa].com.adobe.dreamweaver-13.0[3201]) Exited with code: 97

9/23/13 5:51:01.795 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3fb3fb].com.adobe.dreamweaver-13.0[3203]) Exited with code: 97

9/23/13 5:49:47.465 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3f43f4].com.adobe.dreamweaver-13.0[3188]) Exited with code: 97

9/23/13 5:50:10.735 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3f83f8].com.adobe.dreamweaver-13.0[3196]) Exited with code: 97

9/23/13 5:50:30.075 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3f93f9].com.adobe.dreamweaver-13.0[3199]) Exited with code: 97

9/23/13 5:50:55.040 PM Dreamweaver[3201]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:50:55.044 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3fa3fa].com.adobe.dreamweaver-13.0[3201]) Exited with code: 97

9/23/13 5:51:01.791 PM Dreamweaver[3203]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:51:01.795 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3fb3fb].com.adobe.dreamweaver-13.0[3203]) Exited with code: 97

9/23/13 5:51:32.075 PM Dreamweaver[3208]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:51:32.078 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3fd3fd].com.adobe.dreamweaver-13.0[3208]) Exited with code: 97

9/23/13 5:51:51.672 PM Dreamweaver[3212]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:51:51.676 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x3ff3ff].com.adobe.dreamweaver-13.0[3212]) Exited with code: 97

9/23/13 5:52:32.757 PM Dreamweaver[3221]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:52:32.761 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x400400].com.adobe.dreamweaver-13.0[3221]) Exited with code: 97

9/23/13 5:52:42.557 PM Dreamweaver[3223]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:52:42.561 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x401401].com.adobe.dreamweaver-13.0[3223]) Exited with code: 97

9/23/13 5:52:51.772 PM Dreamweaver[3225]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:52:51.775 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x402402].com.adobe.dreamweaver-13.0[3225]) Exited with code: 97

9/23/13 5:53:12.120 PM Dreamweaver[3231]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:53:12.124 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x404404].com.adobe.dreamweaver-13.0[3231]) Exited with code: 97

9/23/13 5:54:19.341 PM Dreamweaver[3237]: JLRequestRuntimeInstall: CFMessagePortSendRequest: error -1

9/23/13 5:54:19.345 PM com.apple.launchd.peruser.501[152]: ([0x0-0x406406].com.adobe.dreamweaver-13.0[3237]) Exited with code: 97

 

 

Here's the info about my machine:

 

 

Hardware Overview:

 

  Model Name:          iMac

  Model Identifier:          iMac12,2

  Processor Name:          Intel Core i7

  Processor Speed:          3.4 GHz

  Number of Processors:          1

  Total Number of Cores:          4

  L2 Cache (per Core):          256 KB

  L3 Cache:          8 MB

  Memory:          16 GB

  Boot ROM Version:          IM121.0047.B1F

  SMC Version (system):          1.72f2

  Serial Number (system):          D25HW0HADHJW

  Hardware UUID:          D72ECFA4-C050-5077-9778-955FE2B22143

 

 

System Software Overview:

 

  System Version:          OS X 10.8.5 (12F37)

  Kernel Version:          Darwin 12.5.0

  Boot Volume:          Macintosh HD

  Boot Mode:          Normal

  Secure Virtual Memory:          Enabled

  Time since boot:          6:53

 

 

I have various Adobe related logs in my Console I could pass along if you'd like:

 

 

ACC.log

LogTransport2

DLM.log

DLM_native.log

LBS.log

Adobe CSXS Extensions 4 4.0.2 09-23-2013.log

Adobe CSXS Infrastructure 4 Driver 4 09-23-2013.log

Adobe Dreamweaver CC 13 09-23-2013.log

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    Sep 24, 2013 1:15 AM   in reply to Robert Olding

    Robert , can you try the below steps

     

    1. Make sure  DW is quit

    2. Navigate to th User Library/Application Support/Adobe/Adobe folder

    3. Backup the CEPServiceMAnager4 folder

    4. Delete the original CEPServiceManager4 folder

    5. Check and quit any active CEPServiceManager  process from Activity Monitor

    6. Launch DW 

     

    .. Let us know if it helps

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 24, 2013 4:26 AM   in reply to Robert Olding

    Is this the first time you are installing DW in a MAC ??

    Is your MAC OS a fresh installation??

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 24, 2013 12:12 PM   in reply to Robert Olding

    Please go to ~/Library/Application Support/Adobe and Rename Dreamweaver CC to Dreamweaver CC_Old and then try to launch Dreamweaver.

     

    If still not work then please create a new user account on your MAC OS and try to launch dreamweaver and let us know in case you still face any issue.

     

    Regards,

    Jatin Dembla

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 24, 2013 11:08 PM   in reply to Robert Olding

    Hi Robert,

     

    I believe that your MAC is missing JAVA

    Can you please dowload and install Java and then try launching DW .You can find the latest JAva at http://www.java.com/en/download/faq/java_mac.xml

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Sep 25, 2013 4:54 AM   in reply to Robert Olding

    Nice to hear that ...

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 26, 2013 1:54 PM   in reply to vharis

    Hi,

     

    I too am having a similar issue, however when i create a new user account it works. What steps can i do to look at resolving the issue? I've renamed the dreamweaver cc file under ~/library/ and this makes no difference.

     

    Whats next?


    Thanks,

     

    Josh

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 28, 2013 3:24 AM   in reply to masdesign1

    @masdesign : MAke sure you install Java from the OS prompt that comes up when you first launch DW .

    If you are on 10.9 , I strongly suggest that you follow this thread at http://forums.adobe.com/message/5793240#5793240

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 29, 2013 12:12 PM   in reply to vharis

    Hi @vharis,

     

    I've tried those steps listed in the post.

     

    Every time i try and open it the icon bounces twice as if it wants to load, then it just goes. No error, no nothing. Uninstalling java and re-installing from the dreamweaver prompt didnt help, nor did running the prompts to re-enable Java 6.

     

    It's a brand new macbook Pro i'm running with OSX 10.9. Any help would be greatly appreciated as i really would like to get this running ASAP. As i said, the secondary user account works fine, but migrating all my data would be a nightmare.

     

    Thanks,

     

    Josh

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Oct 30, 2013 11:26 PM   in reply to masdesign1

    @masdesign1,

     

    Sorry to know taht you are facing issues witH DW.

    Can you please try this potential workaround at http://forums.adobe.com/message/5648598#5648598 - refer Nick NAck's issue

     

    ..Harish

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Feb 13, 2014 2:34 AM   in reply to Robert Olding

    I just faced the same situation and solved it that way:

     

    - find this folder in the finder:

    Macintosh HD/ User / Library / Application Support / Macromedia / Dreamweaver /Configuration

    - rename the "Configuration" folder to "ConfigurationOld"

     

    It worked for me.... I hope it'll help you

     

    Clotilde

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points