Skip navigation
mrudy33
Currently Being Moderated

Uploading Error

Jan 20, 2014 5:36 PM

I receive errors everytime I try to upload pictures from my memory card into lightroom. It takes me three or four times to get all of the images uploaded. This just started happening maybe 6 weeks ago and is really frustrating as I'm not doing anything differently than I have in the past.

 
Replies
  • Victoria Bampton
    5,302 posts
    Apr 1, 2008
    Currently Being Moderated
    Jan 22, 2014 5:37 AM   in reply to mrudy33

    What does the error say?

     
    |
    Mark as:
  • Victoria Bampton
    5,302 posts
    Apr 1, 2008
    Currently Being Moderated
    Jan 24, 2014 3:39 AM   in reply to mrudy33

    Can't be read can mean a couple of things - it can mean they can't be read, or that they can't be written.  Since they all eventually load, I'm guessing in this case it probably does mean it's have trouble reading them.  Is this using a camera cable or a card reader?  The latter is usually more reliable, although you could have a bad connection.  Also double check how much space you have on your hard drives.

     
    |
    Mark as:
  • Victoria Bampton
    5,302 posts
    Apr 1, 2008
    Currently Being Moderated
    Jan 24, 2014 8:16 AM   in reply to mrudy33

    It's possible.  Or it's possible that it's the camera cable gone bad.  If you can test with another camera cable or card reader, you could rule that out.  Or try with a different card.

     

    But just try one test for me - set the destination folder to the desktop and see if it'll import happily to that location.

     
    |
    Mark as:
  • Victoria Bampton
    5,302 posts
    Apr 1, 2008
    Currently Being Moderated
    Jan 25, 2014 9:35 AM   in reply to mrudy33

    Great, if it works when importing to the desktop, it brings us back to an oddity with the destination.  So where is your usual destination folder?  Internal or external drive?  If external, how's it connected, and how's it formatted?

     
    |
    Mark as:
  • Victoria Bampton
    5,302 posts
    Apr 1, 2008
    Currently Being Moderated
    Jan 28, 2014 1:26 AM   in reply to mrudy33

    Did you upgrade to Mavericks around the same time, by any chance?

     
    |
    Mark as:
  • Victoria Bampton
    5,302 posts
    Apr 1, 2008
    Currently Being Moderated
    Jan 30, 2014 11:57 PM   in reply to mrudy33

    Let us know how you get on with the new camera cord then.

     

    If that doesn't do the trick, check the connection to your external drive - especially if it continues working correctly to the internal drive.

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points