Skip navigation
anon xxx
Currently Being Moderated

Elements 10 and Premiere 10 failing to install on Win7 64bit

Feb 11, 2012 4:49 AM

Tags: #windows_7 #install #64_bit #elements_10 #shared_technologies #premier_elements_10

I have just putrchased both products which fail to install.

 

Both fail installing Shared Technologies.

 

I have captured the logs. How do I send these to Adobe?

 

The states the installer goes thtrough for Elements 10 are:--

 

  1. Copying New files
  2. Installing Elements 10
  3. Installing Elements 10 Organizer
  4. Installing required Shared Technologies
  5. Rolling back the Installing Elements 10 Organizer
  6. Rolling back the Installation of Adobe Photoshop Elements 10
  7. The Wizard was interrupted before Adobe Photoshop Elements 10 could be completely installed
  8. Below mentioned application has failed to install: Shared Technologies
 
Replies
  • Gautham K
    782 posts
    Nov 8, 2010
    Currently Being Moderated
    Mar 6, 2012 7:42 AM   in reply to anon xxx

    Hi,

     

    This document contains troubleshooting steps that can be performed to resolve the issue you are facing:

     

    Troubleshoot installation problems | Photoshop Elements, Premiere Elements

     

    The document also contains a link to the Adobe Support Advisor using which you can upload your log files for us to view it.

     

    One step that usually helps is to navigate to the shared technologies folder ElementsST1Installer (ST1 means Shared technologies 1) in the installation disc. If you have downloaded the software, you will find this in the extracted installation folder. Run the set up file separately and then reinstall the software.

     
    |
    Mark as:
  • Currently Being Moderated
    Calculating status...
    Mar 6, 2012 7:40 AM   in reply to Gautham K

    I had the same issue and after trying everything - uninstalling all adobe products, installing with a new admin account, clean boot, moving install files to root directory, etc. - I have finally resolved the problem by running the ST1 installer separately.

     

    Thanks for the post Gautham.  Might I suggest that Adobe update their KB article so that it says to run the Shared Technology setup separately?  I wasted a lot of time trying the other steps there.

     

     

    -Mike

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points