Skip navigation
Currently Being Moderated

Flash 4.6 mobile app - splashcreen problem

Feb 23, 2012 10:01 AM

Hi,

 

When I'm testing my app on the blackberry playbook this is what I see:

1. The splash screen appears for 1-2 seconds

2. Splash screen goes away and a blank (white) screen appears for 3-4 seconds

3. Then white screen goes away and the actual app appears.

 

 

 

Here's my app (views.QPHomeView is the actual app):<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

 

<s:ViewNavigatorApplication xmlns:fx="http://ns.adobe.com/mxml/2009"

       xmlns:s="library://ns.adobe.com/flex/spark" firstView="views.QPHomeView" applicationDPI="160">

<fx:Declarations>

  <!-- Place non-visual elements (e.g., services, value objects) here -->

</fx:Declarations>

</s:ViewNavigatorApplication>

 

 

 

 

 

 

Here's my bar-descriptor.xml with splashscreen picture:

 

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="no" ?>

- <qnx>

- <splashscreen>splash_w_text.jpg</splashscreen>

</qnx>

 

What's happening here and how can I get rid of the white (blank) screen between splash screen and the actual app?

 

Thanks,

Tomexxus

 
Replies
  • Currently Being Moderated
    May 26, 2013 11:27 PM   in reply to tomexxus

    try using splashScreenMinimumDisplayTime property in your main application file, value should be in milliseconds, recommended is 5000.

     

    For Ex:-

     

    <s:Application xmlns:fx="http://ns.adobe.com/mxml/2009"

                   xmlns:s="library://ns.adobe.com/flex/spark" applicationDPI="160"

                   preloader="MultiDPISplashScreen" splashScreenMinimumDisplayTime="5000">       

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points