Skip navigation
GarySki
Currently Being Moderated

Graphics Acceleration Issues

Apr 12, 2012 2:39 PM

Before opening an image in CS6 beta the 'Use Graphics Accelerator' is enabled; after opening an image, it is not and then an error is generated 'This feature requires graphics procesor acceleration . ..' when attempting to use a filter/feature which requires HW acceleration. I have a supported graphics card, Radeon 6870, Windows7 64 bit, 8GB Ram. I've tried all 3 Advanced Settings.

 
Replies
  • Noel Carboni
    23,534 posts
    Dec 23, 2006
    Currently Being Moderated
    Apr 12, 2012 7:14 PM   in reply to GarySki

    Go to the following page and download Catalyst 12.3.  You'll likely find it to work better than the driver version you have now.

     

    http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/radeonaiw_vista64. aspx

     

    I have a Radeon HD 5670 and all the features work using Catalyst 12.3.

     

    -Noel

     
    |
    Mark as:
  • Noel Carboni
    23,534 posts
    Dec 23, 2006
    Currently Being Moderated
    Apr 12, 2012 8:00 PM   in reply to GarySki

    Ouch.  I guess the drivers aren't giving the same level of performance for each different card then.

     

    To be fair, when I originally installed the drivers I'm using, they were called 12.2 on the ATI web page, but inside the Catalyst program itself they identified as 12.3, so I'm not completely sure which version I'm running as compared to what you have said.  The downloadable .exe package is shown as 162,035 KB in Windows Explorer, and I downloaded them on March 8.

     

    -Noel

     
    |
    Mark as:

More Like This

  • Retrieving data ...

Bookmarked By (0)

Answers + Points = Status

  • 10 points awarded for Correct Answers
  • 5 points awarded for Helpful Answers
  • 10,000+ points
  • 1,001-10,000 points
  • 501-1,000 points
  • 5-500 points