5 Replies Latest reply: Jan 3, 2012 9:32 PM by darren_mb RSS

    Workbench can't open/new or design process in Windows 7 x64

    Songvit Community Member

      I have question after installed WB 10 in Windows 7 x64 and can't open/new process in new/get application. it showed blank screen that process.

       

      WB_WIN7x64_01.png

      and i checked log in D:\Users\Songvit\Workbench 10\.metadata\.log

       

      !SESSION 2011-11-22 10:15:59.625 -----------------------------------------------

      eclipse.buildId=unknown

      java.version=1.6.0_26

      java.vendor=Sun Microsystems Inc.

      BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US

      Framework arguments:  #Product Runtime Configuration File

      Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 #Product Runtime Configuration File

      It loaded with JRE x86

       

      i install JDK 1.6 update 29 x64 (jdk-6u29-windows-x64.exe from ORACLE) and already set environment path of WB_JRE_Home to C:\Program Files\Java\jre6

       

      but in my ADEP server has installed in Windows 2003 Server (x86) and install WB too. It worked.

        • 1. Re: Workbench can't open/new or design process in Windows 7 x64
          BapediBoupi Community Member

          Hi Songvit,

           

          I had this problem on Windows XP x86, the solution I found was to launch the workbench as the administrator of you computer.

           

          From my understanding, the workbench uses component from windows for the process design view, so you need to be admin.

           

          Regards,

           

          Thomas

          • 2. Re: Workbench can't open/new or design process in Windows 7 x64
            Songvit Community Member

            Workbench can't open/new or design process in Windows 7 x64

             

            i typed mistake "or". It mean "to"

             

            Workbench can't open/new to design process in Windows 7 x64

             

            i'm administrator of windows 7 x64 and right click to open WB with administrator and can login to workbench with admin of ADEP but when i open process or create new process, in process design not have everything tools for design workflow.

            • 3. Re: Workbench can't open/new or design process in Windows 7 x64
              Millhaus17

              I am having this issue also on my Windows 7 64 bit machine. When I try to open Workbench it takes forever, slips into a non-responsive state, and then when it finally does open I can't actually see anything in the design palette. On my old XP machine ADEP Workbench opened just fine. And on the same Windows 7 machine ES2 Workbench opens just fine.

               

              Any ideas?

               

              I am pasting in the Workbench log message.

               

              !SESSION 2011-12-22 13:29:12.136 -----------------------------------------------
              eclipse.buildId=unknown
              java.version=1.6.0_26
              java.vendor=Sun Microsystems Inc.
              BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_US
              Framework arguments:  #Product Runtime Configuration File
              Command-line arguments:  -os win32 -ws win32 -arch x86 #Product Runtime Configuration File

              !ENTRY org.eclipse.osgi 2 1 2011-12-22 13:29:13.586
              !MESSAGE NLS missing message: Product_ReleaseVersion in: com.adobe.livecycle.workbench.core.messages.messages

              !ENTRY com.adobe.lcide.rcp 1 0 2011-12-22 13:29:16.766
              !MESSAGE Workbench started at: Thu Dec 22 13:29:16 EST 2011

              !ENTRY com.adobe.ide.singlesignon 1 0 2011-12-22 13:29:17.696
              !MESSAGE Workbench version '10.0.0.v201107102105'

              !ENTRY org.eclipse.jface 2 0 2011-12-22 13:29:19.906
              !MESSAGE Keybinding conflicts occurred.  They may interfere with normal accelerator operation.
              !SUBENTRY 1 org.eclipse.jface 2 0 2011-12-22 13:29:19.906
              !MESSAGE A conflict occurred for F2:
              Binding(F2,
              ParameterizedCommand(Command(com.adobe.livecycle.workbench.applicationview.renameCommand, Rename...,
                ,
                Category(com.adobe.livecycle.workbench.applicationview.category,%applicationview.commands .category.name,%applicationview.commands.category.desc,true),
                com.adobe.livecycle.workbench.applicationview.handlers.RenameHandler,
                ,,true),null),
              org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration,
              org.eclipse.ui.contexts.window,,,system)
              Binding(F2,
              ParameterizedCommand(Command(org.eclipse.ui.edit.rename,Rename,
                Rename the selected item,
                Category(org.eclipse.ui.category.file,File,null,true),
                ,
                ,,true),null),
              org.eclipse.ui.defaultAcceleratorConfiguration,
              org.eclipse.ui.contexts.window,,,system)

              !ENTRY com.adobe.ape.core 2 1 2011-12-22 13:29:22.097
              !MESSAGE Still waiting for DestinationService after 2 seconds

              • 4. Re: Workbench can't open/new or design process in Windows 7 x64
                Millhaus17 Community Member

                Anyone have any ideas? Jasmin?

                • 5. Re: Workbench can't open/new or design process in Windows 7 x64
                  darren_mb Community Member

                  I got this in Workbench 9.5 after installing Workbench 10.0. The two do NOT like to cohabitate on Windows 7 x64. You could try downgrading your version of Flash Player back to 10.x. I think that fixed one of ours here.

                   

                  I get non-responsive processes quite frequently, but I just restart Workbench and it seems happy again.