5 Replies Latest reply on Jan 25, 2012 6:05 PM by Glitchdog

    Premiere Pro CS5.5 and AJA Kona LHe preview not working.

    PJBurnhill Level 1

      Computer Specs:

      Mac Pro 2 x 3 GHz Dual-Core Intel Xeon, 6GB 667 MHz DDR2 FB-DIMM, ATI Radeon X1900 XT 512 MB graphics

      2 x 23-inch DVI (1920 x 1200) Apple Cinema Displays

      Mac OS X Lion 10.7.2 (11C74)

       

      AJA Kona LHe (Original, not Plus)

      AJA Driver v 9.1, AJA Adobe Plugin v 9.0.1

       

      ---

       

      Hi,

       

      We're migrating from Final Cut to Premire Pro and I'm trying to preview footage in Premiere Pro via AJA Kona LHe and it doesn't seem to work at all. First off, previewing in After Effects (CS 5.5) works fine!

       

      Basically I get nothing on the AJA preview monitor, it doesn't even change from the default bars which I've set while not editing. I've used different AJA sequence settings without luck and the AJA Playback Settings panel in Sequence Settings looks more or less blank. I've used Bars and Tone as a clip on the sequences. If I scrub the timeline, I get the image below in the desktop preview monitor while nothing happens in AJA. If I try to render work area, nothing happens. When I play back the sequence, the playhead jumps to frame 0 and doesn't play.

       

      Any idea what's going on here? I've tried reinstalling both the AJA drivers and AJA Adobe Plugin without any effect.

       

      Anyone come across this before?

       

      I've attached these screen shots:

       

      Screen Shot 2012-01-20 at 14.13.39.png

      Desktop Preview while scrubbing.

       

      Screen Shot 2012-01-20 at 14.13.47.png

      Sequence Settings

       

      Screen Shot 2012-01-20 at 14.13.50.png

      Playback (Player) Settings under Sequence Settings.. Something clearly wrong here. 'Board' only has one option 'base stream' as shown on the screen shot. 'Audio Device' has 'AJA Audio', 'Adobe Audio' or 'Muted'. 'Color Conversion' has 'Hardware' and 'Software'. Other drop-down menus doesn't give options when clicked. If I click 'Ok' or 'Cancel' Premiere Pro instantly crashes with an error message below.

       

      Screen Shot 2012-01-25 at 10.45.05.png

       

       

      Not sure if this is related or not but as I said After Effects CS 5.5 previews comp correctly on AJA preview monitor, but when AE is launched I get this error message:

      Screen Shot 2012-01-25 at 10.15.54.png

       

      Would REALLY appreciate any help on this, don't want to throw out a card just because it doesn't work in Premiere Pro!

       

      Thanks,

       

      PJ