11 Replies Latest reply: Oct 13, 2006 10:01 AM by Newsgroup_User RSS

    Problems creating a site in DreamWeaver

    Angell EYE Community Member
      I'm on a machine that I've been using for quite some time. Another guys is taking over so we've setup a different username on the machine for him and now we're trying to configure the web sites in Dreamweaver on this new user account.

      Most of the sites are pulling in fine, however, one particular site I'm trying to setup is having problems. It's getting hung up in the same folder each time, but not the same file, and hangs. I've let it sit for a good 10 min without it moving past the point it gets stuck at.

      the site only has about 6000 files in it vs. another site I've already setup with 15k files and it worked fine. I've checked the directory of the site that it's getting stuck on it and I don't see anything abnormal in there. Just basic .asp, .xml files. A couple of .vbs files. Nothing crazy, though.

      any information on why this might be happening would greatly appreciated. thanks!
        • 1. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
          Community Member
          What system architecture (and exact version) and what Dreamweaver version you are working with? It is imperative to know, though.
          • 2. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
            Angell EYE Community Member
            WinXP Pro SP2 with all updates installed. Dreamweaver 8.0.2.
            • 3. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
              Angell EYE Community Member
              WinXP Version 5.1.2600 Service Pack 2 Build 2600
              • 4. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                Community Member
                What do you mean when you say it's getting hung? Is it scanning for changed
                files or something?

                --
                Murray --- ICQ 71997575
                Adobe Community Expert
                (If you *MUST* email me, don't LAUGH when you do so!)
                ==================
                http://www.dreamweavermx-templates.com - Template Triage!
                http://www.projectseven.com/go - DW FAQs, Tutorials & Resources
                http://www.dwfaq.com - DW FAQs, Tutorials & Resources
                http://www.macromedia.com/support/search/ - Macromedia (MM) Technotes
                ==================


                "Angell EYE" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
                news:ego9iq$1q3$1@forums.macromedia.com...
                > I'm on a machine that I've been using for quite some time. Another guys
                > is
                > taking over so we've setup a different username on the machine for him and
                > now
                > we're trying to configure the web sites in Dreamweaver on this new user
                > account.
                >
                > Most of the sites are pulling in fine, however, one particular site I'm
                > trying
                > to setup is having problems. It's getting hung up in the same folder each
                > time, but not the same file, and hangs. I've let it sit for a good 10 min
                > without it moving past the point it gets stuck at.
                >
                > the site only has about 6000 files in it vs. another site I've already
                > setup
                > with 15k files and it worked fine. I've checked the directory of the site
                > that
                > it's getting stuck on it and I don't see anything abnormal in there. Just
                > basic .asp, .xml files. A couple of .vbs files. Nothing crazy, though.
                >
                > any information on why this might be happening would greatly appreciated.
                > thanks!
                >


                • 5. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                  Angell EYE Community Member
                  It's scanning the folder for all of the files in that site. Think of it like you just installed Dreamweaver and you're trying to create a new site within it. I point it to the directory for that site and it begins scanning all of the files. When it reaches a certain directly it ends up locking up and won't continue. It doesn't happen with the same exact file, but always in the same directly. there's nothing strange in that directly from what I can see, though, and this is the only site it happens with.
                  • 6. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                    Angell EYE Community Member
                    as I said, there is another user on this same machine where this site is already configured in Dreamweaver and works just fine. I just can't get it to import into a new account on the machine.

                    Is there a way i can copy the configuration of web sites from one user to the new user? That way I wouldn't ahve to actually setup the site cuz it would already be setup..??
                    • 7. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                      Community Member
                      Export the site definition from one system, and import it to the other one,
                      using the Site Manager.

                      Will two users be sharing the same local site? <quivering in my boots>

                      Also, does the site contain any swf files?

                      --
                      Murray --- ICQ 71997575
                      Adobe Community Expert
                      (If you *MUST* email me, don't LAUGH when you do so!)
                      ==================
                      http://www.dreamweavermx-templates.com - Template Triage!
                      http://www.projectseven.com/go - DW FAQs, Tutorials & Resources
                      http://www.dwfaq.com - DW FAQs, Tutorials & Resources
                      http://www.macromedia.com/support/search/ - Macromedia (MM) Technotes
                      ==================


                      "Angell EYE" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
                      news:egod1n$64t$1@forums.macromedia.com...
                      > as I said, there is another user on this same machine where this site is
                      > already configured in Dreamweaver and works just fine. I just can't get
                      > it to
                      > import into a new account on the machine.
                      >
                      > Is there a way i can copy the configuration of web sites from one user to
                      > the
                      > new user? That way I wouldn't ahve to actually setup the site cuz it
                      > would
                      > already be setup..??
                      >


                      • 8. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                        Angell EYE Community Member
                        Ok this is getting a little rediculous.

                        I tried using the export/import site definitions features in site manager. It gets ung up in the same place trying import the site that way.

                        So then I cut/pasted all of the site files in that folder into a temp directory. then I went back into DW and setup the site using that empty folder. Once setup in DW I then went back through Windows Explorer and cut/pasted all of the files from the temp directory back into the actual site directory. Upon switching back to DW, whola, all of the files showed up and everything seemed ok.

                        However, after doing this when I close DW and open it again it gets ung on Initializing Extension Data and will not open until I move all of those site files back out of the site folder into the temp directory.

                        This site works perfectly and has for 1 year and a half under the other user. I'm stumped.
                        • 9. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                          Angell EYE Community Member
                          Ok, i've tracked this down to 1 file that is causing the problem. It's just a basic .asp file that uses Dreamweavaer behaviors for updating a record.

                          any ideas?
                          • 10. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                            Angell EYE Community Member
                            If I log onto the original user's account on the machine and open up dreamweaver with this file included in the site DW will open file and scan that sites files fine. If I open the problem file in DW it opens fine and everything seems ok until I click on the Server Behaviors panel. then it locks up.

                            If I'm signed on with the new user's account I can't even get the DW to get through scanning the site files w/o it getting locked up if that page is included. simply remove that page and then it loads fine, but if I add it back in it locks up again.

                            On the new user's account, as long as the page does NOT reside in the site's root then the site will scan/load fine.
                            • 11. Re: Problems creating a site in DreamWeaver
                              Community Member
                              How have you defined the testing server on the new site?

                              --
                              Murray --- ICQ 71997575
                              Adobe Community Expert
                              (If you *MUST* email me, don't LAUGH when you do so!)
                              ==================
                              http://www.dreamweavermx-templates.com - Template Triage!
                              http://www.projectseven.com/go - DW FAQs, Tutorials & Resources
                              http://www.dwfaq.com - DW FAQs, Tutorials & Resources
                              http://www.macromedia.com/support/search/ - Macromedia (MM) Technotes
                              ==================


                              "Angell EYE" <webforumsuser@macromedia.com> wrote in message
                              news:egofjj$973$1@forums.macromedia.com...
                              > If I log onto the original user's account on the machine and open up
                              > dreamweaver with this file included in the site DW will open file and scan
                              > that
                              > sites files fine. If I open the problem file in DW it opens fine and
                              > everything seems ok until I click on the Server Behaviors panel. then it
                              > locks
                              > up.
                              >
                              > If I'm signed on with the new user's account I can't even get the DW to
                              > get
                              > through scanning the site files w/o it getting locked up if that page is
                              > included. simply remove that page and then it loads fine, but if I add it
                              > back
                              > in it locks up again.
                              >
                              > On the new user's account, as long as the page does NOT reside in the
                              > site's
                              > root then the site will scan/load fine.
                              >