5 Replies Latest reply: Apr 5, 2012 2:27 PM by adninjastrator RSS

    Help, When I upload my website all image links are missing!

    cityrevealed Community Member

      Hello, new dreamweaver cs5 user here. When I preview on firefox everything looks great! After uploading all image files are missing. www.cityrevealed.com

        • 1. Re: Help, When I upload my website all image links are missing!
          adninjastrator Community Member

          Have you uploaded all the images to the server? in the correct subfolders?

          File and folder names on the server are case sensative and do not work well if spaces or special characters are used in the name. For example:

          <img src="../menu bar/images/bar_01.jpg

          the folder "menu bar" has a space in it... use an underscore instead "menu_bar"

          Also if the file extension in the HTML code calls for ".jpg" you can not use .JPG".

          Same for any other part of the file or folder names... best to use all lower case.

          But first, be sure to upload all the image folders and files. Once that is done, you should be able to direct download any and every one of the images linked to.

          Also, most or all the image links are prefixed with "../"...... meaning go up one folder level from here and then go into this folder and get that image....

          But the page this code is on is the ROOT level... there is no higher folder level to go up to.

          I suspect that your folder structure on your local machine is not the same as the folder structure on the server.

          So... clean up file & folder names, then double check folder structure local vs server.

          Best wishes,

          Adninjastrator

          • 2. Re: Help, When I upload my website all image links are missing!
            cityrevealed Community Member

            I went through all of my sight and removed all spaces and special characters form pages and images. I also changed all image URL: relative to sight root to remove   "../"......

            cleaned up file & folder names, re-uploaded website, double checked folder structure local vs server and still no images displaying. I am really at the end of my patience with this problem, any help is appreciated.

            • 3. Re: Help, When I upload my website all image links are missing!
              hans-g. MVP

              Hi,

               

              Adninjastrator's conjuncture about "Have you uploaded all the images to the server?" appears to be justified. I tried this:

              http://www.cityrevealed.com/menu_bar/images/barro_01.jpg and http://www.cityrevealed.com/menu_bar/images/bar_01.jpg. If the pathes and images would be ok, the browser should be able to reproduce these images for themselves.

               

              Another hint concerning bar_02. Please control:

               

              ../menu_bar/images/images/barro_01.jpg

              /menu_bar/images/bar_02.jpg

               

              Hans-Günter

              • 4. Re: Help, When I upload my website all image links are missing!
                Nancy O. MVP

                What did you name your home page?

                I can't see anything except a blank (code less) page at your URL.

                 

                 

                 

                 

                 

                Nancy O.

                Alt-Web Design & Publishing

                Web | Graphics | Print | Media  Specialists 

                http://alt-web.com/

                http://twitter.com/altweb

                http://alt-web.blogspot.com/

                • 5. Re: Help, When I upload my website all image links are missing!
                  adninjastrator Community Member

                  There are still plenty of images attempting to be loaded from a folder level above the Root:

                  <img src="../images/header2.jpg" width="960" height="226" border="0"

                  are you sure there is an "images" folder in the root?

                  http://www.cityrevealed.com/images/

                  Typically attempting to look at the index file of a folder level will return "Access Prohibited" or actually reveal the file and sub folder structure with that folder level... but trying to directly access the "images" folder returns page not found. While I realize there may not be any index page there... I would normally be getting "Access Prohibited".

                  You may have made changes but are you sure they have ALL been uploaded to the server?

                  Are you uploading via DreamWeaver or an FTP program?

                  How are you verifying that the server folder structure is exactly the same as your local machine?

                  Adninjastrator