15 Replies Latest reply on Sep 8, 2014 2:19 AM by MrAndyLam

    Speedgrade crashes when launched

    sridhar.k.nemani Level 1

      Hi,

       

      I have seen some other people have the same problem and I am seeing the same.

      I tried deleting the files:

      go to Users/Name/Documents/Adobe/SpeedGrade/6.0/settings and delete:

       

      LastSession_backup

      LastSession

      User_Settings

       

      as per the advice by DuyAnhPham in the post below.

      http://forums.adobe.com/message/4624966#4624966

       

       

      I deleted the projects I worked on just before in a previous run of speedgrade. I restarted my machine thrice by now. I tried everything possible. But, speedgrade just crashes on launch.

      Just before it started crashing like this, I worked on a speedgrade project and exported to an output file. Then close it, opened the exported file and found that i exported it with wrong settings and had to do it again for my requirements. I deleted the file previously exported, and went on to open speedgrade again. Thats it, it continuously crashes from there onwards.

       

      It is too annoying. What can I do?

       

      My machine:

      2011 macbook pro

      16gb RAM

      1gbVRAM for video card ATI Radeon 6750

      Core i7 quad core

        • 2. Re: Speedgrade crashes when launched
          DEDGE7

          Make sure that SpeedGrade is up to date, then go over into System Preferences, Energy Saver, and turn off Automatic Graphics Switching is turned off. Should work now.

           

          I wish that Adobe would make a fix for this bug.

          • 3. Re: Speedgrade crashes when launched
            irieger Level 1

            SpeedGrade is also not starting on my machine since I closed it to have some settings applied. Deleted the Preferences, Settings etc. but nothing helps. Only "Adobe Application Manager" shows up in the dock "jumping" there for some minutes until coming to rest. The logfile says:

            [code]12:29:16 [IrLog]           LogFile initialized

            12:29:16 [GlobalSettings]  Loading user settings from /Users/$myUserName/Documents/Adobe/SpeedGrade/6.0/settings/User_Settings.xml

            12:29:16 [GlobalSettings]  Failed to load user settings, using default values.

            12:29:16 [DISystem]        Initializing DI System Application Object...

            12:29:16 [DISystem]        Adobe SpeedGrade CS6

            12:29:16 [AMTModule]       Initializing

            12:29:16 [AMTModule]       Starting background task

            12:29:16 [AMTModule]       Background task has nothing to do

            12:29:16 [IrOS]            License failure, exiting.

            12:29:16 [AMTModule]       Shutting down

            12:29:16 [GlobalSettings]  Last object UID: 0x00000002

            12:29:16 [IrLog]           Closing log file[/code]

             

            PS: Why is this forum not supporting [code]-Tag/how can I insert a code section?

             

            PS2: It's not a notebook/machine with graphic switching capability so this couldn't be the problem.

            • 4. Re: Speedgrade crashes when launched
              DEDGE7 Level 1

              What is your system specs?

              • 5. Re: Speedgrade crashes when launched
                Dennis Weinmann Adobe Employee

                Can you PM the MAC OS crashlog ?

                • 6. Re: Speedgrade crashes when launched
                  Dennis Weinmann Adobe Employee

                  Irieger:

                  12:29:16 [IrOS]            License failure, exiting.

                   

                  Sound like a license issue. Please try to re-install SpeedGrade

                  • 7. Re: Speedgrade crashes when launched
                    irieger Level 1

                    There were no OS X crash window opening after I force "Adobe Application Manager" to close. Then I reinstalled and now "only" the Updater isn't starting anymore ...

                    • 9. Re: Speedgrade crashes when launched
                      sridhar.k.nemani Level 1

                      Thank you man!! This seems to have worked. I know I am replying really late.

                      I was so frustrated I even stopped trying to use Speedgrade, until today when I just visited the thread to see if there was some outcome or fix for this issue.

                       

                      I have to say, Speedgrade is the most buggiest half-assed release I have used ever.

                      • 10. Re: Speedgrade crashes when launched
                        Dennis Weinmann Adobe Employee

                        Feel free to post bug-reports/feature request to the forum or here:

                        https://www.adobe.com/cfusion/mmform/index.cfm?name=wishform

                        • 11. Re: Speedgrade crashes when launched
                          HaykGalstyan

                          Hello,

                           

                          Today I updated my display driver, it's ok for all programs, but suddenly SpeedGrade started to freez on startup I read the solutopms where mentioned here, and cleaned with Adobe cleaner and reinstalled it, but nothing happened, result is the same as it was... freezing on starting the program.... can you help me?

                           

                          thank you!

                           

                           

                          2013-12-29 [ Build 7.2x34 / 2013-12-05 ]

                          Machine:   HAKO-PC in domain WORKGROUP

                          User:      Hako

                          Mode:      64-Bit

                          Display:   PCI\VEN_1002&DEV_6740&SUBSYS_3389103C&REV_00

                          Driver:    AMD Radeon HD 6700M Series, Version: 9.2.0.0

                          CPU:       Name:  Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz

                                     Model: 42, Family: 6, Stepping: 7

                                     Total Threads: 8

                                     Features: MMX SSE SSE2 SSE3 SSSE3 SSE4.1 SSE4.2 AES AVX POPCNT RDTSCP

                          Base path: C:\Program Files\Adobe\Adobe SpeedGrade CC\

                          Arguments: "C:\Program Files\Adobe\Adobe SpeedGrade CC\SpeedGrade.exe"

                           

                           

                          04:06:53 [IrLog]           LogFile initialized

                          04:06:53 [GlobalSettings]  Loading user settings from C:\Users\Hako\AppData\Roaming\Adobe\SpeedGrade\7.0\settings/User_Settings.xml

                          04:06:53 [GlobalSettings]  Failed to load user settings, using default values.

                          04:06:53 [DISystem]        Initializing DI System Application Object...

                          04:06:53 [DISystem]        Adobe SpeedGrade CC

                          04:06:53 [AMTModule]       Initializing

                          04:06:53 [AMTModule]       Starting background task

                          04:06:53 [AMTModule]       Background task running

                          04:06:53 [IrOS]            Resources loaded from C:\Program Files\Adobe\Adobe SpeedGrade CC\resources\Resources.irf

                          04:06:53 [IrOS]            Possible locales: 27 licensed, 10 effective

                          4:06:53 AM [IrOS]            Localized string table en_US loaded successfully

                          4:06:53 AM [OpenGL]          Initializing OpenGL...

                          4:06:53 AM [OpenGL]          Vendor: ATI Technologies Inc.

                          4:06:53 AM [OpenGL]          Renderer: AMD Radeon HD 6700M Series

                          4:06:53 AM [OpenGL]          Version: 4.2.11931 Compatibility Profile Context

                          4:06:53 AM [SDIOut]          SDI output is not available

                          4:06:53 AM [SoundSubsystem]  Successfully initialized sound subsystem.

                          4:06:53 AM [SoundSubsystem]  3 Sound driver(s) available

                          4:06:53 AM [PlaybackEngine]  Cache Setup (RAM)

                          4:06:53 AM [PlaybackEngine]    Physical  8139MB

                          4:06:53 AM [PlaybackEngine]    Available 4739MB

                          4:06:53 AM [PlaybackEngine]    Cache:    4069MB

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          4:06:54 AM [AMTModule]       Entering idle state

                          • 12. Re: Speedgrade crashes when launched
                            Clamdash Level 1

                            Hi there, could you tell me how to get into Energy saver to turn off Automatic Graphics? I can't find it anywhere.

                            • 13. Re: Speedgrade crashes when launched
                              ScubaBadger Level 1

                              I have same issue.

                              I first invoked SG through a link "direct link to SG" within PP. It crashed / seized - would not open. At the same time it closed my PP project.

                               

                              I then tried to open SG separately - it seized again.

                              • 14. Re: Speedgrade crashes when launched
                                heidilusko

                                having the same problem. i can't find the automatic graphics switch on my 2013 13" Macbook Pro Retina.