2 Replies Latest reply on Dec 30, 2012 2:57 PM by Jim D 45

    Premiere Elements 8 won't launch anymore

    Jim D 45

      I have read a lot about this issue but I still can't launch Premiere Elements 8.  I have used it many times successfully, but had some trouble with my computer recently and now PRE8 won't launch.  Here is the system information.  I think it is adequate.

       

      OS Name Microsoft Windows 7 Home Premium

      Version 6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601

      Other OS Description  Not Available

      OS Manufacturer Microsoft Corporation

      System Manufacturer Dell Inc.

      System Model Studio XPS 8100

      System Type x64-based PC

      Processor Intel(R) Core(TM) i7 CPU         870  @ 2.93GHz, 2934 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)

      BIOS Version/Date Dell Inc. A05, 7/8/2010

      SMBIOS Version 2.6

      Windows Directory C:\Windows

      System Directory C:\Windows\system32

      Boot Device \Device\HarddiskVolume2

      Installed Physical Memory (RAM) 8.00 GB

      Total Physical Memory 7.96 GB

      Available Physical Memory 5.33 GB

      Total Virtual Memory 15.9 GB

      Available Virtual Memory 12.9 GB

      Page File Space 7.96 GB

      Page File C:\pagefile.sys

       

      Size 1.35 TB (1,481,738,547,200 bytes)

      Free Space 1.18 TB (1,302,131,064,832 bytes)

       

      My video card is

       

      ATI Radeon HD 5700 v 8.850.0.0

       

      I believe I loaded the most recent driver.

       

      I had problems with my catalyst control center and reloaded it.

       

      Unfortunately I see there is an update 8.0.1 for PRE8

      I downloaded this, but I am unable to open and install it on my machine.  I'm not sure why not, because i was able to install the catalyst control center and windows updates.

       

      I have tried numerous suggestions that I have seen in the forums with no luck.

       

      Any help would be greatly appreciated.

       

      Jim

        • 1. Re: Premiere Elements 8 won't launch anymore
          Steve Grisetti Adobe Community Professional

          If it used to work and now doesn't, the first question to ask yourself is, What has changed?

           

          You have plenty of disc space, which I assume you keep clean. You don't mention other software you have installed on your computer, but that is also something to consider.

           

          Meantime, do consider the fact that version 8 was one of Adobe's clunkiest models. (In fact, the update they released a month after its release was to catch a bunch of bugs they didn't fix before they released it.) An upgrade to version 9 or, better, version 11 will likely resolve most of your problems.

           

          But if you're intent on using version 8, you'll need to figure out what loaded onto your computer in between when it did work and when it stopped.

          • 2. Re: Premiere Elements 8 won't launch anymore
            Jim D 45 Level 1

            When it was working I did have a lot of problems with version 8.  I was thinking about purchasing version 11, but I was afraid that whatever was causing the issues launching version 8 may effect version 11 the same way.  I saw something in the forum about VST plug ins and .dll files.  When I looked at the crash report it showed several hundred lines that contained .dll files???  Not sure if this is related or not. 

             

             

            <crash exception="EXCEPTION_UNKNOWN" instruction="0x738fed53">

            <backtrace crashedThread="0">

            <thread index="0">

             

            <binaryImage start="0x00400000" end="0x008de000" type="__TEXT" path="c:&#92;Program Files (x86)&#92;Adobe&#92;Adobe Premiere Elements 8.0&#92;Adobe Premiere Elements.exe"/>

            <binaryImage start="0x77820000" end="0x779a0000" type="__TEXT" path="C:&#92;Windows&#92;SysWOW64&#92;ntdll.dll"/>

            <binaryImage start="0x75410000" end="0x75520000" type="__TEXT" path="C:&#92;Windows&#92;SysWOW64&#92;kernel32.dll"/>

            <binaryImage start="0x75300000" end="0x75347000" type="__TEXT" path="C:&#92;Windows&#92;SysWOW64&#92;KERNELBASE.dll"/>