1 Reply Latest reply on Jan 30, 2013 4:27 PM by web-eng

    Redirect works but Rewrite Fails IIS with CF10

    web-eng Level 1

      Ok, so I’ve recently installed Coldfusion 10 onto Windows 7 Pro 64 bit and I’ve enabled IIS within Windows.

      In addition, I’m running the Fusebox 5.5 framework which runs all my sites locally. I’ve included some minor customisations which permit me to utilise only one install of the framework and still access all my sites. Now having said that, I do not believe that Fusebox has anything at all to do with the problem I’m having. Indeed my old install on my old pc still runs fine. It’s running Win7 Pro 32 bit and coldfusion9!

       

      On the new setup I can reach all my links on all my sites by simply typing the full url in manually or by using a redirect. I’ve made use of the config.web file to “Rewrite” Search Engine Friendly links, such that my links look like http://localhost/about instead of http://localhost/index.cfm/fuseaction/main.about but on the new machine, I keep getting the home page displayed whenever I set the action to "Rewrite". This is equivalent to http://localhost/ 

      I certainly don't need to add a trailing forward slash to get my links to rewrite correctly on my old setup, so I think that there must something wrong with IIS settings somewhere.

      Here's my rule:

                      <rule name="tester" stopProcessing="true">
                        <match url="^test$" />
                        <action type="Rewrite" url="/index.cfm/fuseaction/main.about" logRewrittenUrl="true" />
                      </rule>
      

         

      Here's the URL's I'm applying to the rule:
        http://localhost/about and http://localhost/about/

      I've just had a look at the log files and got this :
      ::1 GET /index.cfm/fuseaction/main.about - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 200 0 0 191
      when using "rewrite"

       

      and this:
      ::1 GET /index.cfm/fuseaction/main.about - 80 - ::1 Mozilla/5.0+(compatible;+MSIE+9.0;+Windows+NT+6.1;+WOW64;+Trident/5.0) 200 0 0 151
      when using "redirect"

       

      So it looks like the redirect rule is being followed that far at least.

      Where to from here?

        • 1. Re: Redirect works but Rewrite Fails IIS with CF10
          web-eng Level 1

          Quick update:

           

          Actual rule is:

           

                          <rule name="tester" stopProcessing="true">
                              <match url="^about$" />
                              <action type="Rewrite" url="/index.cfm/fuseaction/main.about" logRewrittenUrl="true" />
                          </rule>
          
          ;