1 Reply Latest reply on Apr 28, 2013 10:18 PM by ukgaurav

    Elements quit working recently

    Ihaverunoutofideas

      I have a Vista machine (32 bit, SP2) and have run Elements since 2008.  Fairly recently, Photoshop Elements 6.0 quit working.  The APD app in the tray still works, but Elements doesn't even offer to start after photos are downloaded, nor will it run when trying to start it directly.  I don't see it in the Applications tab of Task Manager; it never even flashes and disappears, it just refuses to run.  Any ideas?

        • 1. Re: Elements quit working recently
          ukgaurav Adobe Employee

          Start PSE to get to the Welcome screen.

           

          Hold down the Ctrl + Shift keys and click Organizer. Keep holding down the keys until you see the Catalog window.

           

          Select your catalog and click Repair.  Select “repair anyway” even if PSE doesn’t find problems.

           

          Then for good measure, click Optimize.

           

          If repairing resolves your issue then fine else repeat the above steps, but click New to create a new catalog.  If you’re able to import photos into the new catalog and the Organizer works fine, then problem can be old catalog.

           

          - Try launching Organizer directly from the exe with Admin rights.

           

          Some more solutions once you try these are here http://forums.adobe.com/message/4994459#4994459

           

          Thanks,

          Garry