4 Replies Latest reply on Jul 12, 2013 7:42 AM by scribe123456

    Configuration of the rich text editor not working as expected, can you help?

    scribe123456

      Hi,

       

      I'm having a great deal of trouble customising the available features of teh rich text editor to the point where I believe there is either a bug, or the documentation is incorrect.

       

      I have  defined 3 plugins; edit, format and lists.

       

      I can configure edit to enable or disable features, but format and lists cannot be configured and always display as default no matter what I configure.

       

      Here is the configuration:

       

      <jcr:root xmlns:cq="http://www.day.com/jcr/cq/1.0" xmlns:jcr="http://www.jcp.org/jcr/1.0" xmlns:nt="http://www.jcp.org/jcr/nt/1.0"

          jcr:primaryType="cq:Dialog"

          xtype="dialog">

          <items jcr:primaryType="cq:WidgetCollection">

              <text

                  jcr:primaryType="cq:Widget"

                  fieldLabel="Text"

                  hideLabel="{Boolean}false"

                  name="./text"

                  xtype="richtext">

                  <rtePlugins jcr:primaryType="nt:unstructured">

                      <edit

                          jcr:primaryType="nt:unstructured"

                          features="[cut,copy]"/>

                      <format

                          jcr:primaryType="nt:unstructured"

                          features="[bold]"/>

                      <lists

                          jcr:primaryType="nt:unstructured"

                          features="[ordered,unordered]"/>

                  </rtePlugins>

                  <htmlRules jcr:primaryType="nt:unstructured">

                      <links

                          jcr:primaryType="nt:unstructured"

                          ensureInternalLinkExt="{Boolean}false"

                          protocols="[http://,https://,mailto:,javascript:]"/>

                  </htmlRules>

              </text>

          </items>

      </jcr:root>

       

      As you can see I specify only bold for format, and ordered and unordered for lists, but all features are still present (edit however is configured as expected).

       

      Hopefully someone can point out a schoolboy error that I have made, or agree this is a bug.

       

      Thanks in advance

       

      Chris