4 Replies Latest reply on Oct 24, 2013 7:59 AM by DSRES

    What is this black message screen and how do I clear it?

    DSRES Level 1

      AE Capture.JPG

      16mb Windows 7

      After Effects CC up to date

        • 1. Re: What is this black message screen and how do I clear it?
          Szalam Adobe Community Professional & MVP

          What were you doing when that happened?

           

          How often does it happen?

          • 2. Re: What is this black message screen and how do I clear it?
            DSRES Level 1

            I just finished pre-rendering and the video started to play when I paused it.  The black message box immediately came up and could not be cleared.  I've stopped After Effects three times and re-tried with the same result.

            • 3. Re: What is this black message screen and how do I clear it?
              Todd_Kopriva Level 8

              You have a graphics driver problem.

               

              In general, we need to know a lot more if we're going to help you. Please provide answers to all the questions listed here when asking questions on this forum: "FAQ: What information should I provide when asking a question on this forum?"

              • 4. Re: What is this black message screen and how do I clear it?
                DSRES Level 1
                • What version of After Effects? Include the minor version number (e.g., After Effects CS5.5 with the 10.5.1 update). Don't just say "After Effects with the latest updates"; give the specific version number.

                After Effects CC latest update

                 

                CC says I have the latest update

                 

                • What operating system? This should include specific minor version numbers, like "Mac OSX v10.6.8"---not just "Mac".

                Windows 7 64-bit Service Pack 1

                 

                • Tell us about your computer hardware. Include CPU type and number of processor cores, amount of RAM installed, GPU, number of disk drives, and how any external drives are connected.

                AMD Phenom II X4 840T Processors 2.9 GHz

                 

                • What versions of drivers for your graphics hardware do you have installed (including CUDA driver and driver for display adapter)?

                ATI Radeon HD 4600 Series (Windows reports that it is the latest driver)

                 

                • Do you have any third-party I/O hardware (e.g., AJA, Matrox, Blackmagic, MOTU)?

                Bamboo tablet, USB card reader

                 

                • What kind(s) of source footage? When telling about your source footage, tell us about the codecs, not just the container types. For example, "H.264 in a .mov container", not just "QuickTime".

                .mov footage uploaded from Canon 5D MKIII, mp3 audio and a jpg from the same camera

                 

                • If you are getting error message(s), what is the full text of the error message(s)?

                No error messages just a blank msg box and no way to clear it.

                 

                • What were you doing when the problem occurred?

                Just completed RAM Preview.  Clicking on anything else results in the error.

                 

                • Has this ever worked before? If this worked before by doesn't work now, what has changed on your computer in the intervening time?

                Yes, it's always worked before.  It seems to be related to just this project.  I've repeated the steps in another project and the error doesn't occur.

                 

                • Do you have QuickTime installed. (You should.) If so, what version? The answer should be specific, such as "QuickTime 7.6.2".

                Yes, QuickTime 7.7.4

                 

                • What other software are you running?

                Only Chrome is running but many CC and other applications are installed.

                 

                • Do you have any third-party effects or codecs installed?

                No

                 

                No

                • Does the problem only happen with your final output, RAM preview, or both?

                After RAM preview for sure but I haven't been able to finish the project to send to the Media Encoder.

                 

                That is the current setting but I've tried both ways.

                 

                • Are you using the ray-traced 3D renderer?

                No, apparently my current display adapter cannot be used.

                 

                • If the problem is with output, give your exact output settings (both render setting and output module settings). Screenshots help.

                Haven't gotten that far yet

                 

                • What is the exact sequence of steps that you are taking?

                RAM Preview then failure.