2 Replies Latest reply on Jul 3, 2006 3:16 PM by BlinkOk

    Matte not working when using batch conversion

    BlinkOk
      I'm trying to batch convert a whole lot of images from .png alpha transparency images to .png or .gif index transparency images.
      when i export a single image using the fireworks ide i have to set the matte value to black otherwise i get a white halo around the image as in figure "A". If i set the matte to black then i get the results in Figure "B" which is what i'm after.
      CLICK THIS FOR THE IMAGE
      Here is my question;
      when i try to BATCH proces a number of files using the setings in figure "B" (Black matte) i still get the white halo. does anyone know of a work around for this or maybe i'm doing something wrong.
      thanks in advance

        • 1. Re: Matte not working when using batch conversion
          Level 7
          BlinkOk wrote:
          > I'm trying to batch convert a whole lot of images from .png alpha transparency
          > images to .png or .gif index transparency images.
          > when i export a single image using the fireworks ide i have to set the matte
          > value to black otherwise i get a white halo around the image as in figure "A".
          > If i set the matte to black then i get the results in Figure "B" which is what
          > i'm after.
          > http://img227.imageshack.us/my.php?image=bug17uu.jpg
          > Here is my question;
          > when i try to BATCH proces a number of files using the setings in figure "B"
          > (Black matte) i still get the white halo. does anyone know of a work around for
          > this or maybe i'm doing something wrong.
          > thanks in advance
          >
          >
          >
          A few things to try.

          Try saving your export settings as a preset to use during the batch
          process.

          http://tinyurl.com/j5owp

          Also, instead of using the generic FW export options, you can choose
          'Custom' from the drop down to set the settings. This was an older file
          but, it gets you to the right screen.

          http://tinyurl.com/jzjwg

          SKB
          • 2. Re: Matte not working when using batch conversion
            BlinkOk Level 1
            the result is a little different. it appears to work correctly for the first image but when i tell it to convert more than one image in a batch it will "loose" the matte setting for subsequent images. ie. it converts the first image ok but the others all have the white halo